Skip to content

Kerk in wijk Fatima Weert wordt Fatima Huis


Redactie
15 maart 2014 | 14:46

Advertentie

kerk fatima huisDe voormalige kerk in de wijk Fatima Weert kijft een nieuwe bestemming. De doelstelling van het Fatima Huis is om het voormalige kerkgebouw te gebruiken voor maatschappelijke doeleinden, vooral sociale, educatieve en culturele activiteiten. Op deze manier wil de initiatiefnemer een waardige herbestemming geven aan de kerk waarvan de eerste steen werd gelegd op 19 april 1954 en die werd ingezegend op 25 maart 1955.

Fatima Huis Weert

De nieuwe eigenaar wordt Thijs Hendrix die vorige week bekend maakte dat hij ook de kerk op de Biest gekocht heeft. Hij wil deze kerk ook een nieuwe bestemming geven. “Ik ben de Parochie en deken Hans Franken dankbaar dat zij mij hebben uitgekozen als nieuwe eigenaar van dit mooie gebouw.” De overeenkomst is gesloten onder voorbehoud van goedkeuring door het Bisdom Roermond. De officiële sleuteloverdracht is naar verwachting rond 1 juli 2014 en dan zal het startschot klinken voor “Fatima Huis.”

Het voornemen is om het gebouw, orgel en kapel te handhaven in haar huidige vorm, een flinke opknapbeurt te geven en het park verder te verfraaien. In 2011 werd de kerk onttrokken aan de eredienst.

Thijs: “Ik ben onder de indruk van de sterke onderlinge verbondenheid van de bewoners van Fatima en ben ervan overtuigd dat de samenwerking met de mensen op Fatima gaat leiden tot een ‘social enterprise’ die haar plaats verovert tussen goede doelen, commerciële ondernemingen en de publieke sector. De overheid kan het niet alleen klaren. Daarnaast gaan we mooie concerten en evenementen organiseren in dit prachtige gebouw.

Advertentie

1 Reactie

  1. Hallo,

    Om te beginnen ben ik erg geinterresseerd in de activiteiten in de Fatimakerk, en misschien zouden we er ook willen optreden met onze 8-koppige band the nag’s head.
    Wij hebben bijna ieder jaar een acoustish optreden in de St-Theuniskapel gehad, met veel succes en we komen tot de conclusie dat deze kapel te klein gaat worden voor ons optreden!
    bij deze dus graag een reactie of het niet mogelijk is om een mooie Ierse middag te verzorgen op een zondagmiddag. We zijn een Ierse Folkband en komen uit Nederweert, zie onze site http://www.thenagshead.nl

    Met vriendelijk groet Marianne van Deursen.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Huisdierenzegening-in-de-Paterskerk-Johan-Horst-5
Goudvis, cavia, konijn, parkiet of anders
30 september 2024 | 15:00
De FNV gaat gratis helpen bij WMO-aanvragen
Dit kan op twee manieren
30 september 2024 | 13:25
Dansen-senioren 2024
Alternatieve lokatie
30 september 2024 | 12:00
Kunstcentrum Weert 40 jaar 4
Alles wordt teruggebracht tot uitersten
30 september 2024 | 11:00

Advertentie