Skip to content

Carla Dieteren: waarom lijstduwer en wethouder-kandidaat

Redactie
17 maart 2014 | 23:40

Advertentie

Carla dieterenTijdens het verkiezingsdebat op woensdag 12 maart in Ospel maakt Henk Cuijpers van de lokale partij JAN bekend dat ze Carla Dieteren naar voren schuiven als kandidaat-wethouder. In het verleden kreeg de fractie wel eens het verwijt dat ze dit niet voor de verkiezingen aangaven.

Carla Dieteren
Waarom lijstduwer en wethouder-kandidaat

Ik ben inmiddels 16 jaar voor JAN actief in de politiek. De eerste vier jaren als steunfractielid en inmiddels al 12 jaar als raadslid en fractievoorzitter. Ik heb mijn werk in de gemeenteraad en binnen de raadsfractie JAN altijd zeer serieus genomen en ben er altijd vol voor gegaan. Dit altijd met veel plezier, collegialiteit binnen de fractie en zonder ooit een moment van spijt.

Op de kieslijst van JAN ben ik lijstduwer en daarnaast ben ik de wethouders-kandidaat voor JAN in een nieuw te vormen coalitie. Als mensen me vragen of ze wel op me mogen stemmen omdat ik bewust op de laatste plek sta of waarom ik als wethouders-kandidaat niet hoger op de lijst sta geef ik het volgende antwoord:

Ik heb besloten om mij niet meer beschikbaar te stellen voor het raadslidmaatschap, omdat ik nieuwe mensen een kans wil geven in de fractie. Bovendien wordt het steeds lastiger om mijn drukke baan bij de Provincie Limburg als clustermanager voor welzijn, zorg, cultuur en sport te combineren met het gemeenteraadswerk en ben ik bovendien nog bezig met de laatste loodjes van mijn opleiding tot coach practitioner.

Kennis en ervaring voor Nederweert inzetten
Ik ben lijstduwer geworden zodat voor iedereen vanaf het begin duidelijk was dat mijn tijd in de gemeenteraad erop zit. Deze keuze kon ik met een gerust hart maken, omdat Henk Cuijpers met de nieuwe fractieleden het vast weer heel goed zullen gaan doen. Daarnaast zijn er deskundige en enthousiaste kandidaten die van harte het stokje willen overnemen of willen instappen op het moment dat JAN bij de verkiezingen meer dan vijf zetels haalt.

Vanaf het begin heb ik duidelijk uitgesproken dat ik actief blijf in de politiek en dat ik ‘in welke vorm dan ook’ mijn kennis en ervaring zal blijven inzetten voor JAN en voor de gemeente Nederweert.

Lokale aanpak door een lokale partij
Inmiddels is bekend dat ik ga voor de wethouderspost voor het sociale domein (welzijn, zorg, cultuur, sport, onderwijs en arbeidsmarkt) en dat ik bereid ben mijn werkzaamheden bij de Provincie Limburg een tijdje te laten rusten. Mijn besluit hangt nauw samen met de zware opgave die naar de gemeente toekomt als het gaat om de invulling van de decentralisaties van vooral de nieuwe WMO en de jeugdzorg vanaf 1 januari 2015. Dit vraagt om een lokale aanpak door een lokale partij! Ik wil als aanvoerder van dit proces samen met en voor inwoners van onderop uitvoering geven aan deze nieuwe taken.

Een stem op mij, is een stem op JAN en deze ervaar ik als een bevestiging van mijn werk binnen de gemeenteraad in de afgelopen jaren, maar ook als een bevestiging van mijn kandidaatstelling als wethouder. Bovendien zal ik de kiezers niet bedriegen als ik toch herkozen zou worden als raadslid.

Hoogste tijd voor deelname aan coalitie
In het belang van de leefbaarheid voor alle inwoners van Nederweert vind ik het de hoogste tijd dat JAN weer gaat deelnemen aan de coalitie. Ik voel die verantwoordelijkheid en wil die verantwoordelijkheid nemen en mijn expertise en ervaring inzetten voor de inwoners van Nederweert!

Advertentie

1 Reactie

  1. Wat een verhaal en dan dadelijk zeggen tja ze willen geen coalitie waarin wij de nieuwe zorg op ons nemen. Nee, jullie kunnen dan niet meer schoppen tegen het buitengebied, daar gaat het om
    Geloof er niks van dat je echt wil. Ben eerlijk en zeg gewoon dat je oppositie wil blijven voeren


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie