Skip to content

Henk Cuijpers – Mooi om iets te kunnen betekenen voor burgers van Nederweert

Redactie
17 maart 2014 | 14:55

Advertentie

Henk Cuipers 2Lijsttrekker Henk Cuijpers over zijn ervaringen tijdens de verkiezingscampagne:

“Ik loop al wat jaartjes mee in de politiek en nog steeds met heel veel plezier. De dingen die aan de orde komen in de gemeenteraad zijn zeer divers en daardoor blijft het ontzettend boeiend. Het is mooi om als raadslid iets te kunnen betekenen voor de burgers van Nederweert. De goede contacten met allerlei verschillende dorpsgenoten, stichtingen, verenigingen en instellingen, dat is waar ik het voor doe. Iemand die me een vraag stelt via de telefoon, per mail of me aanspreekt over een probleem in de gemeente probeer ik zo goed mogelijk te helpen. Dat is gewoon leuk om te doen! Ik vind dat de politiek laagdrempelig en eerlijk moet zijn: als raadslid ben ik gemakkelijk toegankelijk en ik wek geen valse verwachtingen. Als iets niet mogelijk is, dan zeg ik dat en leg ik dat uit.

Henk Cuijpers
Mooi om iets te kunnen betekenen voor burgers van Nederweert

Budgetten in verkiezingstijd
In de verkiezingstijd worden mensen overladen door allerlei advertenties, filmpjes, folders, debatten, politieke avonden met informatie en beloftes van de verschillende politieke partijen. Ik doe daar zelf ook aan mee, dat geef ik eerlijk toe, maar probeer dit toch binnen de perken te houden. Als plaatselijke politieke partij JAN hebben we hier ook maar een beperkt budget voor. 

Ik vraag me momenteel een beetje af waar het heen gaat, als ik alleen al zie wat de landelijke politieke partijen aan verkiezingsbudgetten verbruiken in Nederweert. Deze zijn volgens mij het vijfvoudige van hetgeen wij eraan kunnen (en ook willen!) besteden. Ik denk dat dit geld beter op zijn plaats zou zijn bij een aantal leuke initiatieven van de verschillende kernen in Nederweert. Ik denk dat veel van het reclamemateriaal al heel gauw op de oud papierstapel ligt. Dit heeft dan toch weer een voordeel… sponseren we via een zijweg toch nog de buurtverenigingen en harmonieën, die het oud papier verzamelen en ophalen.
Naar mijn mening beoordelen kiezers raadsleden en kandidaten op wat de partij in de afgelopen periode heeft gedaan. Dan heb ik het niet alleen over de beslissingen in de raad, maar ook de hulp die je hebt gegeven aan de individuele burger of aan de verschillende verenigingen en stichtingen.

Belangrijke onderwerpen voor Nederweert
De komende periode staat de gemeente voor een grote opgave, waaronder de invulling van nieuwe WMO-taken en de jeugdzorgtaken. Ik wil dat in de komende periode de lijnen tussen inwoners en politiek korter worden. Zeker bij de invoering van de nieuwe taken moeten we ieders standpunten mee kunnen nemen in de besluitvorming van de gemeenteraad. Wij gaan onze verantwoordelijkheid niet uit de weg en willen meeregeren. Daarom hebben we als JAN op dit belangrijke beleidsterrein gekozen voor Carla Dieteren als kandidaat-wethouder. Carla was twaalf jaar raadslid en fractievoorzitter van JAN. Vanwege haar werkervaring is zij goed thuis in de materie. Zij is zeer gemotiveerd om samen met inwoners beleid van onderop vorm te geven.

Ik vind dat de gemeente het verenigingsleven moet blijven stimuleren en de bijbehorende voorzieningen moet behouden. Het is goed dat verenigingen samen in gesprek komen en samen aan de slag gaan. Het is belangrijk om te ontdekken waarin men elkaar kan ondersteunen en hoe er kan worden samengewerkt, wat betreft vrijwilligers, accommodatie en bestuur.

Solide financiële positie behouden
De gemeente Nederweert staat er financieel niet slecht voor. Deze solide financiële positie moeten we proberen te behouden, want het kan ook snel veranderen. Er moet een zodanig financieel beleid gevoerd worden, dat de lastendruk voor de burgers niet toeneemt. Al meerdere malen zijn er voorstellen van JAN aangenomen die het inzicht in deze financiën verbeterd hebben en dergelijke voorstellen zullen we blijven doen. We hebben de komende periode (terecht) veel geld nodig voor de nieuwe WMO, omdat we maatwerk willen leveren. Een eventuele nieuwe randweg is een flinke hap uit onze reserve. Hierin is voor mij heel belangrijk: de noodzaak, financiële haalbaarheid en voldoende draagvlak binnen de betreffende gebieden. Zijn die er niet, dan zal ik tegen deze verbinding stemmen.

Ik hoop dat iedereen op 19 maart gaat stemmen. Ga voor de partij die uw belangen het beste kan behartigen. Laat uw stem niet verloren gaan! Stem JAN: samen doen we meer!”

Kijk op de verkiezingspagina van Nederweert24 voor al het laatste nieuws omtrent de verkiezingen.

Advertentie

1 Reactie

  1. Goed en duidelijk. Zo kennen we dhr. Cuijpers al jaren. Hij staat midden in de samenleving van Nederweert. Wie kent hem niet?
    Als lijsttrekker van JAN staat hij er. Geen loze kreten maar een duidelijk antwoord met een duidelijke visie. Ook nu heeft hij (JAN) in de debatten duidelijke uitspraken gedaan.
    Opvallend in het debat in Ospel was dat dhr. Mackus dhr. Cuijpers aansprak dat binnen de fractie van JAN niet iedereen dezelfde visie heeft mbt de Randweg. Waarom vraagt dhr. Mackus dit? Binnen het CDA zijn de meningen tot de randweg ook niet eensgezind. Binnen de actiegroepen tegen de Randweg zijn kandidaten van het CDA actief. We mogen aannemen dat dhr. Mackus hier toch wel weet van heeft.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie