Skip to content

De Tweesprong gaat met de Martinusschool terug in de tijd!

Redactie
18 maart 2014 | 15:22

Advertentie

Eynder Winter Festijn Nederweert Eind in Eynderhoof Johan HorstDe Martinusschool wordt dit jaar 90 jaar. Basisschool de Tweesprong uit Nederweert-Eind is de huidige bewoner van de Martinusschool in Weert omdat de eigen school stevig wordt verbouwd. De tijdelijke locatie is de aanleiding om eens te ervaren hoe onderwijs 90 jaar geleden werd gegeven.

De Tweesprong gaat terug in de tijd!

Alle kinderen komen op donderdag 3 april naar school, gekleed zoals dat 90 jaar geleden gebruikelijk was. Zitten “net als toen” in gescheiden jongens- en meisjesgroepen. Er is door Openluchtmuseum Eynderhoof schoolmateriaal beschikbaar gesteld dat tentoongesteld wordt.

’s Morgens blijven de kinderen op school, en luisteren naar ‘oude’ verhalen en bekijken een DVD, beschikbaar gesteld door Bibliocenter. Later op de ochtend komen er docenten van Rick om  met de kinderen te gaan handwerken, het vak handenarbeid te beoefenen, oude kinderliedjes met bijbehorende dansjes in te studeren en hapjes uit die tijd te maken. Tussen de middag eten de kinderen ‘uit grootmoeders tijd’ en zijn er oude kinderspelen als hoepelen, en stiekspringen. ’s Middags gaan de kinderen op pad: op verschillende plekken maken zij kennis met de geschiedenis van Weert: de Martinuskerk, het klooster van de zusters Birgittinessen, het museum Jacob van Horne en de Tiendschuur worden bezocht. In zorgcentrum St. Martinus en zorgcentrum Ververshof ontmoet oud en jong elkaar en wordt er gezongen en gedanst.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_10_06 Koopzondag Nederweert-17
Mooi weer trok veel bezoekers naar het centrum
6 oktober 2024 | 20:00
2024_10_06 Synchroon team ZPC Nederweert
Het wedstrijdseizoen is weer begonnen!
6 oktober 2024 | 19:22
default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00

Advertentie