Skip to content

Koopzondag Weert 2014

Redactie
18 maart 2014 | 18:32

Advertentie

koopzondag weertElke laatste zondag van de maand openen de winkels in het centrum de deuren tijdens de winkelzondag. Winkeliersvereniging Centrum Weert Promotion en Centrummanagement Weert werken samen aan een programma vol activiteiten. Bezoekers genieten zo elke winkelzondag van een gezellig en attractief centrum.

Koopzondag Weert 2014

Onder de noemer ‘iedere winkelzondag wat te doen’ presenteren de centrumorganisaties afwisselend diverse activiteiten. Enkele evenementen hebben een jaarlijks terugkomend karakter, maar er worden in 2014 ook nieuwe activiteiten gepresenteerd.

Paashazeninvasie, Modeshows, Oranjeweek en Cirque du Weert
De eerstvolgende winkelzondag is op 30 maart. Er lopen in het gehele centrum paashazen rond die de bezoekers verrassen met smaakvolle chocolade paaseitjes. Verschillende ondernemers presenteren dan voor de eerste keer het Muntpassage Show Event met modeshows en dansoptredens. Ook in de Maasstraat wordt een modeshow gehouden met de collectie voor de zomer.

In april valt de winkelzondag in de jaarlijkse Oranjeweek, waarbij deze dag omgedoopt is tot Dag van Sport en Bewegen. Veel sportieve verenigingen presenteren zich in het centrum door middel van workshops, wedstrijden en informatieve stands. Overigens zijn de winkels de dag ervoor, tijdens Koningsdag, ook geopend.

In mei staat het nieuwe evenement Cirque du Weert op de planning. Het centrum wordt dan omgetoverd tot een groot ‘open air’ circus, waarbij op straattheaterachtige wijze circusartiesten hun kunsten vertonen.

Italiaanse Dag, Springkussenzondag en Cultureel Lint
Zoals elk jaar vindt in juni de Italiaanse Dag in de Maasstraat plaats. De gehele straat is dan gehuld in Italiaanse sferen, compleet met lekkernijen en demonstraties van Italiaanse bolides. Hetzelfde weekend is de Open Dag van het nieuwe Weerter Stadhuis.

Net als voorgaand jaar is de winkelzondag van juli dé maand voor kinderen. Tijdens de Springkussenzondag staan verspreid over het centrum diverse springkussen in alle kleuren en formaten.

In september is de winkelzondag in verband met de kermis een week vervroegd. Op 21 september vieren de grote culturele instanties van Weert met het Cultureel Lint de opening van het culturele seizoen. De binnenstad staat dan vol met theater, muziek en kunsten.

Gastvrij in Weert, Huis van Nicolaas en Winters Weert
In oktober staat de ondernemer centraal. Om de uitzonderlijke gastvrijheid van de stad te vieren worden er tijdens Gastvrij in Weert diverse sportieve en muzikale activiteiten georganiseerd omtrent de verkiezing van de meest gastvrije ondernemers.

November en december staan vervolgens in het teken van de Sinterklaas- en Kerstperiode. Eerst kan de hele familie op bezoek in het Huis van Nicolaas. Later in de winterperiode worden verschillende andere winterse activiteiten georganiseerd.

Laatste zondag van de maand
Waar enkele omliggende steden ervoor kiezen elke zondag open te gaan, kiest Weert er bewust voor alleen de laatste zondag van de maand te hanteren. Zo blijft het funshoppen op zondag ook echt speciaal.

Kijk hier voor alle koopzondagen

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie