Skip to content

Eerste reactie verkiezingsuitslag Nederweert

Redactie
20 maart 2014 | 2:18

Advertentie

Burgemeester Evers NederweertNa een lange en druk bezochte verkiezingsavond werd iets na twaalven de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen bekend. Een uitslag met een grote winnaar, het CDA.

Hubert Mackus en Burgemeester Evers

Het CDA is van 6 zetels gestegen naar 8 zetels. De JAN heeft 5 zetels behouden en de PvdA en de VVD hebben elk een zetel in moeten leveren. Hubert Mackus is trots op de uitslag. De kiezer heeft gesproken, en zo hoort dat, aldus de Burgemeester. Een eerste reactie.

Kijk hier voor de complete (voorlopige) verkiezingsuitslag.

Advertentie

10 Reacties

  1. Mackus moet eerst eens leren praten; “of hun” moet zijn “of zij”. Daarbij wint het CDA omdat ze goed aan de naamsbekendheid hebben gewerkt. Overal waren de dikkoppen te zien; bij bushokjes, posters bij café’s en sportclubs. Grote doeken langs de randweg en de rode bestelauto die overal geparkeerd stond waar het niet mocht. Als er verkiezingen zijn dan mag blijkbaar alles. Ik moet ze nageven dat dit goed is gedaan. De andere partijen moet hier maar van leren!
    Mackus die denkt dat er op het CDA is gestemd omdat zij zo goed werk hebben verricht moet niet vergeten dat hij in de politiek niets alleen kan. Hij heeft altijd hulp nodig van andere partijen. Tja…

    • waar gaat dit over Lauda, nu wordt er naar de campagne gewezen. een rode bestelauto waar heb je het over (en ik heb niet eens cda gestemd) Ik heb alleen auto’s gezien met JAN er op vooral een blauwe bus vol geplakt met posters die echt overal stond waar het niet mocht en gevaarlijke situaties bracht. En ik vond het CDA netjes aanwezig met borden etc. (alleen in West geloof ik dat er borden stonden) De rest had van die lelijke kartonnen borden en ik geloof dat dat niet eens mag (maar weet dit niet zeker). Hadden ze wel vergunning? Ondanks dat ik gewoon pvda heb gestemd (niet weglopen als het moeilijk gaat) moet ik zeggen knap werk Cda, maar ja goede lijst en goed werk. Nu zorgen dat je deze mensen vast kunt houden en het werk kunt doen. En voor ons pvda gewoon vier jaar reshuffelen en zorgen voor verjonging/vernieuwing !

  2. Verbitterheid en afgunst is een nare karaktertrek. Lauda heeft kennelijk het calimero zelfbeeld. “Zij zijn groot en ik ben klein en dat is niet eerlijk.” Ha, ha, ha….get a live (p.s…..dat is Engels)

  3. Waarom dit moddergooien?
    Soms zit het mee en soms zit het tegen.
    Je wint en keer en je verliest een keer.
    De kiezer heeft gesproken en altijd gelijk.
    Begraaf de strijdbijl en maak er samen een goede periode voor onze mooie gemeente Nederweert van.

  4. Ik ben het helemaal eens met Jacques Verlaek. Verschrikkelijk, die negatieve reacties die vaak onder de berichten op Nederweert24 staan. Ik vind de site erg leuk en actueel, maar ik schrik regelmatig van de reacties die mensen plaatsen. Laat alsjeblieft iedereen in zijn waarde. En nee, ik ben geen CDA’er, dus preek niet voor eigen parochie, maar ik heb een hekel aan dit moddergooien.

  5. Heb Lauda’s stukje gelezen en Hubert Mackus zijn toespraak gezien en was toch wel verbaasd. Heer Mackus kan zeer wel praten. Als Lauda meende toch een sneer te moeten uitdelen zou een zin als; “Hubert Mackus zou er goed aan doen zich in correct Nederlands uit te drukken.”, beter zijn geweest. Zin twee: ‘het CDA’ is enkelvoud en dat komt niet overeen met ‘hebben gewerkt’. Zin drie: kennelijk stonden de kandidaat raadsleden hoogst persoonlijk bij de bushokjes. Op andere plaatsen werden tenminste posters gebruikt. De volgende kromme zin: “De andere partijen moet hier maar van leren.” De “andere partijen” is meervoud en komt niet overeen met het enkelvoud “moet”. Laatste zin: “het CDA” is enkelvoud en “hebben verricht” is meervoud. Overigens bestaat de laatste zin uit hoofd- en bijzinnen. In de spreektaal, die de heer Mackus heel aardig beheerst, hoor je dan een minieme pauze, wat de verstaanbaarheid bevordert. In de geschreven taal worden, normaal gesproken, daarvoor komma’s gebruikt. Conclusie: als de mensen van het CDA in hun campagne zoveel fouten op elkaar hadden gestapeld als Lauda in haar stukje heeft weten te proppen zou het succes waarschijnlijk zijn uitgebleven. Tja…

  6. Ja Frans die Lauda dat is er me eentje.

  7. Geweldig, Frans. Verbitterde “Lauda” zou eens wat positiever in het leven moeten staan. Zie hem geregeld voorbij komen en schrijft louter met afgunst en neerslachtigheid.
    Oproep aan “Lauda”…..kop op! neem een hondje….ga naar buiten….zoek een passie……zorg voor regelmaat in je leven……ga onder de mensen en blijf niet in bed liggen…. en denk eraan: `Wat men zaait, oost men.` Hou mensen in hun waarde en mensen zullen jou ook positiever gaan benaderen….


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Hunted-Nederweert-2023-24
Vrijdag 18 oktober
12 september 2024 | 16:14
Waat unne Kraom Anne en Baoz
Ook worden er enkele medische kwaaltjes besproken
31 augustus 2024 | 17:00
62-1
Abonneer op ons Youtube-kanaal voor meer video’s
31 augustus 2024 | 12:00
Lieke-en-Foss-waat-unne-kraom-1
Lievelingseten & vakantietips!
24 augustus 2024 | 17:00

Advertentie