Skip to content

Nieuwe exposanten Kunstmuur

Glendi
20 maart 2014 | 9:11

Advertentie

opening Kunstmuur 3Mei vorig jaar heeft wethouder Frenken in de grote hal van het gezondheidscentrum in Nederweert een Kunstmuur geopend met als doel om lokale kunstenaars een podium te bieden. Elke 6 weken exposeren 3 andere cursisten. Op dit moment hangen er werken van 3 cursisten van de Schildersgroep Nederweert.

Nieuwe exposanten Kunstmuur

De Schildersgroep Nederweert schildert onder leiding van Johannie van Tuel (docent tekenen en schilderen bij Rick) op maandagavond van 19.45 tot 22.15 uur in de Pinnenhof. Er wordt gewerkt in blokken van 5 lessen aan opdrachten waarbij op verschillende manieren een beroep wordt gedaan op hun creativiteit en de eigen manier van verbeelden. Diverse materialen zoals houtskool, aquarel, acryl- of olieverf, bister, Oost-Indische inkt, pastelkrijt worden gebruikt. Inspiratie wordt gehaald uit de grote voorbeelden van kunst, muziek of literatuur.

Op dit moment hangen er werken van Wilhelmine Brok-de Jong, Siem Peters en Nel Wulms. De kunstwerken zijn op werkdagen tijdens kantooruren te bezichtigen in de centrale hal van gezondheidscentrum Nederweert aan de Loverstraat 8 in Nederweert. De exposanten stellen zich hieronder kort voor.

Wilhelmine Brok-de Jong
“In 1989 ben ik in Weert bij het Kunstcollege gestart met tekenen en schilderen. Twee jaar heb ik van Ans Schoenmakers les gehad. Daarna ben ik bij Johannie van Tuel in Nederweert les gaan volgen.

Na het tekenen met houtskool en Oost-Indische inkt ben ik me gaan verdiepen in de techniek aquarelleren. Deze techniek gebruik ik nog steeds. Zo af en toe schilder ik ook in bister. Ik ben begonnen met het schilderen van bloemen en dieren, soms ook landschap en pen. Ik wil me nu verder gaan ontwikkelen in het tekenen van landschappen en portretten.”

Siem Peters
“Sinds 1975 ben ik bezig met kunst. Wegens omstandigheden in het gezin en mijn bedrijf was ik tijdelijk gedwongen om te stoppen. Ik heb een pauze gehad van 1983-1997. In 1997 ben ik dus weer begonnen, heb op diverse gebieden cursussen gevolgd en heb veel interesse in kunstgeschiedenis, tentoonstellingen, excursies, lezingen en stedenbezoek. Ik volg de kunst in het algemeen via radio en televisie. Kortom: ik heb altijd een speciale antenne gehad voor kunst; ik ben er altijd mee bezig, ook actief in het tekenen en schilderen bij de Pinnenhof, waar de door mij tentoongestelde werken zijn gemaakt.”

Nel Wulms
“Ik ben sinds 2009 op schilderles bij Rick in Nederweert, waar ik les krijg van Johannie van Tuel.
Mijn werkstukken schilder ik met acryl en/of olieverf op canvasdoek, waarbij mijn voorkeur uit gaat naar realistische portretten en landschappen waarin kleuren een grote rol spelen.”

Lessen volgen
De gemeente Nederweert verleent subsidie aan het Rick voor muzieklessen, maar ook voor andere lessen op het gebied van kunst en cultuur zoals teken- en/of schildercursussen. De lessen zijn dus tegen een gereduceerd tarief te volgen. Meer informatie hierover vind je op www.ricknet.nl.

Interesse om te exposeren?
Kunstenaars uit de gemeente Nederweert die in de toekomst hun werken graag op de Kunstmuur willen exposeren, worden verzocht contact op te nemen met de heer Jean-Paul Seuren van Fysio- en Manuele therapie Seuren via tel. 0495-634506 of info@fysionederweert.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie