Skip to content

Nieuwe wandelroute Laar en het Weerterbos

Redactie
20 maart 2014 | 14:07

Advertentie

oud laarAls je van een stevige wandeling houdt, dan is dit de uitgelezen kans.
 Door de dorpsraad Laar is er een wandelroute uitgezet van in totaal ongeveer 24 kilometer.
 De route begint en eindigt in de kern van Laar, maar kan ook op ieder willekeurig punt van de route gestart worden, zoals bijvoorbeeld bij fiets- en wandelcafé De Daatjeshoeve.

Nieuwe wandelroute Laar en het Weerterbos

Door middel van een beschrijving voert de wandeling langs vele interessante en historische locaties zoals de St. Donatuskapel, St. Sebastiaanskapel, de St. Antoniusmolen, de in 2009 volledig gerenoveerde Laarderschans, het Grenskerkmonument en overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog.
 De route loopt langs oude boerderijen in lintbebouwing tussen de akkers door en tevens door het prachtige natuurgebied het Weerterbos. Hier kan men met een beetje geluk vanaf een wildkansel edelherten zien rondlopen in een omheind gebied van 150 ha.

Van de onderwerpen die je onderweg tegenkomt kun je door middel van de bijgevoegde internetadressen, op je smart Phone meteen de bijbehorende achtergrondinformatie oproepen. Aan de inwendige mens is uiteraard ook gedacht. Tijdens de wandeling komt men langs Restaurant Twee, café zaal Bee-j Bertje en fiets- en wandelcafé De Daatjeshoeve. Ook kan men op een aantal picknickbanken langs de route genieten van een zelf meegebrachte versnapering.

Van de route is ook een overzichtskaart bijgevoegd en voor de moderne wandelaar is de route ook toegevoegd in gps (wikiloc). De route is terug te vinden op www.dorpsraadlaar.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie