Skip to content

Kruidenworkshops bij Buitencentrum De Pelen

Glendi
27 maart 2014 | 8:29

Advertentie

Workshop kruiden bij De PelenIn de maanden april t/m juni zijn er weer Kruidenworkshops bij Buitencentrum De Pelen. Herborist Diana Vossen laat je zien hoe je planten en kruiden kunt gebruiken voor je innerlijke en uiterlijke verzorging. Ook ga je zelf aan de slag met het maken van een product.

Kruidenworkshops bij
Buitencentrum De Pelen

Iemand die veel weet over de toepassingen van kruiden is Diana Vossen uit Someren. Diana heeft een opleiding gevolgd tot herborist. Een herborist informeert, adviseert en geeft educatie over de medicinale en cosmetische toepassingen van kruiden. Diana maakt zelf onder andere tincturen, zalfjes, natuurlijke cosmetica, thee, kruidenwijn en kruidenlikeur. Ze is een dus eigenlijk een modern kruidenvrouwtje.

Op dinsdag 8 en 22 april is het thema: kruiden voor de huid. De workshops zijn van 13.30 tot 16.00 uur en kosten 17,50 euro per persoon (incl. koffie/thee en iets lekkers). Het eindresultaat van de workshop mag je mee naar huis nemen. Opgave via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497. Het Buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

Diana heeft de afgelopen winter al een aantal Kruidenworkshops gegeven in het Buitencentrum. Voor het komende voorjaar zijn er weer nieuwe workshops met nieuwe thema’s gepland.

In april staan kruiden voor de huid op het programma. Daarbij gaat het niet alleen om smeerseltjes die je op je huid kunt smeren, maar ook om het gebruik van kruiden in je voeding. Wist je bijvoorbeeld dat peterselie een vocht afdrijvende werking heeft en dus ideaal is om wallen onder je ogen tegen te gaan? Of dat je door kaneel toe te voegen aan groene thee een supergezonde energie drank krijgt die je huid laat stralen? Een workshop begint met een PowerPoint over het onderwerp. Daarna ga je naar buiten voor uitleg over planten in de omgeving van het Buitencentrum. Na een korte pauze met kruidenthee en iets lekkers ga je zelf aan de slag met het maken van een douchegel.

Het thema van de workshops op dinsdag 6 en 20 mei en dinsdag 3 en 17 juni is: Voorjaarskruiden. Welke kruiden helpen je om fit te worden? Er komen bekende en minder bekende voorjaarskruiden aan bod. Brandnetel is één van de vroegste planten die in het voorjaar verschijnen. De jonge topjes zitten boordevol mineralen en vitaminen en zijn daardoor extra waardevol. Het grappige van brandnetel is dat een zalf van deze prikkelplant goed helpt bij jeuk na aanraking van …. brandnetel! Tijdens deze voorjaarsworkshops ga je zelf aan de slag met het maken van een brandnetelzalf of een crème van goudsbloem (Calendula).

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30
Gemeentehuis-Nederweert-1
Te hoge geurbelasting en gezondheidsrisico’s
17 september 2024 | 16:50

Advertentie