Skip to content

Themadag Wmo Midden-Limburg West

Redactie
28 maart 2014 | 13:41

Advertentie

De gemeenten Leudal, Nederweert en Weert ontvingen donderdag tijdens de themadag over de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) ruim 140 personen. Deelnemers aan de bijeenkomst in Baexem waren medewerkers van zorginstellingen en zorgboerderijen, en leden van cliëntorganisaties, die werkzaam zijn in de gemeenten in Midden-Limburg West en gemeentelijke vertegenwoordigers.

Themadag Wmo Midden-Limburg West

Het thema van de dag was ‘Veranderen’. De nieuwe Wmo brengt nieuwe taken met zich mee. Taken die kansen bieden, maar alleen als alle partijen er in slagen om samen ook echt een verandering tot stand te brengen. Anders denken en anders doen dus, in het belang van goede en betaalbare zorg voor de inwoners. In de Kadernota Wmo hebben de drie samenwerkende gemeenten de hoofdlijnen van het beleid geschetst. Nu moeten de contouren verder worden uitgewerkt. De themadag vormde hiervoor de aftrap. Er staat een grote tijdsdruk op de werkzaamheden. De besluitvorming door de gemeenteraden moet voor 1 november 2014 plaats vinden. Complicerende factor is dat de wetgeving nog niet klaar is. Zowel de Tweede als de Eerste kamer moet de nieuwe Wmo nog behandelen.

De deelnemers hebben tijdens de themadag onderzocht wat er nodig is om de zelfredzaamheid van burgers en wijkbewoners te verbeteren en te bevorderen. Een van de uitkomsten is starten met het opzetten van sociale wijkteams. Het doel ervan is de dienstverlening aan de burgers meer op elkaar af te stemmen. De plannen voor de sociale wijkteams werken de gemeenten op korte termijn uit in overleg met inwoners en zorgorganisaties.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00
Mariabeeld gevel Martinuskerk
Gerestaureerde Mariabeeld wordt ingezegend
27 september 2024 | 8:00
Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04

Advertentie