Skip to content

Weert dooft verlichting Martinuskerk tijdens Earth Hour

Redactie
28 maart 2014 | 11:45

Advertentie

2014.053 - Earth hourTijdens Earth Hour, op zaterdag 29 maart om 20.30 uur, gaat wereldwijd één uur het licht uit. Met deze krachtige symbolische actie geven miljoenen mensen, bedrijven, organisaties en gemeenten een signaal dat ze de toekomst van de aarde belangrijk vinden en dat men samen krachten moet bundelen voor duurzame oplossingen. Ook Weert, de groenste stad van Europa, doet mee en dooft de verlichting van de St. Martinuskerk.

Earth Hour

De gemeente Nederweert doet niet mee aan deze actie omdat ze elk jaar meedoen aan de Nacht van de Nacht die eind oktober gehouden wordt. Verder heeft de gemeente al veel geïnvesteerd in LED verlichting in de gemeente. Natuurlijk kan iedereen zaterdag meedoen en een extra lampje uit doen.

Des te meer deelnemers tijdens Earth Hour, des te krachtiger is het signaal en de bewustwording dat we zuinig moeten zijn op onze aarde. De gemeente Weert roept daarom consumenten, overheden en bedrijfsleven op mee te doen. Doof reclameverlichting bij een bedrijfspand, organiseer als restaurant een candlelight dinner etc. Earth Hour is een initiatief van het Wereld Natuur Fonds. Op deze website zijn alle initiatieven wereldwijd gebundeld.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie