Skip to content

Jumping Giants verwelkomt het eerste kampioensteam van dit seizoen

Redactie
3 april 2014 | 21:10

Advertentie

Jumping Giants Heren 1Afgelopen zondag heeft het Heren Senioren team onder leiding van Coach C. Wright een spannende wedstrijd gespeeld tegen BC Lieshout. Xander Janssen, een van de spelers van dit team, heeft een wedstrijdverslag gemaakt van deze wedstrijd.

Kampioensteam Jumping Giants

Omdat de Heren1 alle wedstrijden dit seizoen hebben gewonnen, was het niet meer een kwestie van “of” maar van “wanneer” we kampioen zouden worden. En wat mooier dan een zonnige zondag in maart, in onze eigen sporthal?

Alle voorzieningen waren getroffen; iedereen present, shirts gewassen, sportdrank koel gezet. Sociale media ingezet om het publiek aan te trekken; tribunes opgebouwd, sponsor van Van Gog auto’s te Nederweert was present op de VIP tribune en met potlood een reservering gemaakt bij het Wokrestaurant… Maar….dan belt de tegenstander uit Lieshout af omdat ze maar vier man konden optrommelen. Gelukkig wilden deze heren best afreizen naar Nederweert om met aanvulling van onze jeugdsterren, en zelfs een BAL-topper, de strijd aan te gaan. En die werd nog spannend ook!

Met Fons en Stef in de gelederen heb je al snel lengteoverwicht, maar scorend wilde de bal niet vallen. En het lag niet eens aan de nieuwe basket, ook op de oude liep het spelletje niet zoals gewenst. Met name veel balverlies speelde parten, onderschepte passes leidden tot turnovers. Gelukkig waren Dyon van Hugten en Jeroen Simons scherp met bizarre niet-te-verdedigen linkse layups en floaters over grote verdedigers zodat we niet op achterstand kwamen. Kwam het door spanning? Onderschatting? Of de druk van spelen voor het publiek, dat in grote getale op de tribunes zat?

In het 3e kwart begon het pas een beetje te lopen, toen de vaste waardes van het team hun talenten lieten zien. Bas Knijnenburg die vanaf de baseline drives maakt, is met zijn bijna 2 meter daar niet te stoppen. Daan Stryczek met een toverbal zou zo in de high-lights van de NBA passen. De wedstrijd was toen gespeeld en het feest begon al bijna!

Na het laatste fluitsignaal barstte het applaus los; en het publiek kreeg een applaus terug van de spelers. Coach Cleo moest rennen om zijn pak droog te houden voor de champagnefontein; maar zijn getrainde spelers zijn toch sneller bleek. Alle spelers hebben een medaille en een pet gekregen en daarna gefeest in het Piepke! HS1 kampioen 2014 – weer een trofee in de vitrine.

Jumping Giants kent een hoop talenten! Op zaterdag 19 april speelt ons Jongens U18-1 team hun kampioenswedstrijd tegen Bladel. Deze wedstrijd is om 15:30 uur in sporthal ’t Spant er (Annie M.G. Schmidtlaan 15 te Bladel). Ook deze jongens willen graag naar de overwinning aangemoedigd worden… Bent u er ook bij?!

Foto: Ruud Engels

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie