Skip to content

Völ gezagdj en geschreve

Redactie
3 april 2014 | 12:07

Advertentie

SiesEr is veel gezegd, geschreven en gedaan de afgelopen weken. Of het nu ging over de verkiezingen, Marokkanen, eigen rechtertje of de coalitie die in Nederweert gaat komen, het was weer genoeg.

Maar Sies zou Sies niet zijn als ik niet ook mijn zegje zou willen doen. Nou bij deze dus. Met betrekking tot de verkiezingen, die van het CDA hebben het toch maar mooi gedaan, proficiat! en voor het JAN een beetje zuur, maar met vijf is het toch zeker een mooie prestatie. De VVD en PvdA tja die hebben ingeleverd en dat had niet alleen met de landelijke tendens te maken. Nu maar afwachten wat de wijze heren, want dat is het toch weer, samen gaan beslissen en met wie wij de komende jaren opgezadeld zitten. Ik heb maar een wens en wel doorgaan zoals de gemeente Nederweert gewend is, want wat hebben we mooie resultaten behaald bij elsevier etc.

Over de al dan niet slib of the tong van Wilders, tja er wordt toch weer over gepraat en hij heeft zijn punt weer gemaakt. Ik kan alleen maar zeggen, dat wij hier in het Nederweertse gelukkig hier niets mee van doen hebben en onze enige bekende PVV-er heeft ook afstand genomen, dus dat is ook weer opgelost. Voor het verdere verwijs ik naar onze rechters die er meer verstand van hebben en waarvoor het ook nog werk is.

Dan het gebeuren in Deurne, dat andere mooie dorp/stadje hier niet ver vandaan. Wat werden ze opgeschrikt door een overval, waar dan ook nog twee doden bij vielen. Niemand, alleen de mensen die erbij waren weten wat er gebeurd is, niemand kan en mag oordelen, maar het is een gebeurtenis met alleen maar verliezers. Want iemand zit er echt niet op te wachten om iemand dodelijk neer te schieten, overvallen te worden of neergeschoten te worden. Alleen hebben we hier te maken met het feit dat er weer discussie en meningen over het net vliegen van iedereen die het beter weet, ook ik begin er nu over. En eigenlijk weten we het allemaal niet beter.

Met Rusland en de Krim in mijn achterhoofd, denk ik bij mezelf, we mogen toch blij zijn dat we in Nederland wonen waar iedereen zijn mening (met respect) mag hebben, we beschermt worden door de wet, de burgemeester en slaap zacht allemaal want de koning waakt over u. Wat willen we eigenlijk nog meer?

Ik denk dat we gewoon wat verdraagzamer voor elkaar moeten zijn en dat we weer respect voor elkaar, maar ook voor elkaars leven moeten hebben.

Dat was de wijze les van deze keer.

Enne gae wetj waat ich gezagdj heb; ‘t es völ schoeëner as vae leef zeen vör deindânger.

sies handtekening

Advertentie

1 Reactie

  1. Inderdaad ben eens wat aardiger voor elkaar en oordeel niet


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie