Skip to content

Weert aan tafel nu ook in Nederweert

8 april 2014 | 21:00

Hobbykok Mieke serveert haar gasten tijdens Weert aan tafel 2013Op vrijdag 28 november 2014 wordt wegens groot succes de tweede editie van ‘Weert aan tafel’ georganiseerd. De enthousiaste reacties van alle hobbykoks en hun gasten van vorig jaar vroegen om een herhaling. En dit jaar niet alleen voor alle Weertenaren, maar op verzoek ook voor mensen uit Nederweer­t.

Weert aan tafel nu ook in Nederweert

‘Weert aan tafel’ is een initiatief van Monique Derrez, Thamara Winters en Monique Caris. Het doel is om op 28 november 2014 door heel Weert en Nederweert mensen, bij hun thuis, een etentje te laten organiseren voor bekenden, minder bekenden, vrienden, familie of zelfs onbekende mensen. De initiatiefnemers willen net als vorig jaar met deze actie mensen met elkaar verbinden door middel van een gezellige culinaire avond. Samen eten versterkt de vriendschap en saamhorigheid.

Thamara Winters: “Het succes van afgelopen jaar smaakte naar meer. Het plezier dat wij hadden aan het organiseren en de positieve energie die wij weer terugkregen van de deelnemers moest naar ons gevoel voortgezet worden.” Monique Derrez: “Weert aan tafel is in 2013 geworden wat wij ervan gehoopt hadden. De combinaties van bekenden en mensen die je beter wilde leren kennen aan één tafel leverde voldoende stof op voor het aangaan van een gesprek. De mens achter de mens leren kennen, en dat onder het genot van een heerlijke maaltijd. Daar hebben wij het voor gedaan.” Monique Caris: “Na het succes van 2013 kon ik gewoon niet meer nee zeggen tegen een nieuwe editie in 2014. Niet alleen de avond van het evenement zelf, maar ook de dagen daaraan vooraf­gaand, zoals tijdens het ophalen en verspreiden van alle gesponsorde producten, was een feestje. Dat alles nog een keer te mogen meemaken is onbetaalbaar.

Wie uitnodigen
De bedoeling is dat de hobbykoks bekenden, minder bekenden, vrienden of familie uitnodigen voor een smaakvol etentje. De initiatiefnemers hopen dat de hobbykoks vooral mensen uitnodigen die ze wellicht niet elke week zien. Thamara: ”We stimuleren de mensen om ook eens te denken aan de mensen die je wekelijks ziet maar waar je nog nooit de tijd voor hebt gehad om ze beter te leren kennen. Bijvoorbeeld de bakker waar je wekelijks komt of de buurvrouw van een paar deuren verder die altijd zo vriendelijk naar je zwaait.”.

Eén menu

Het menu voor deze avond wordt, net als vorig jaar, speciaal samen­gesteld door Thamara Winters. Een van de unieke aspecten van Weert aan tafel is dat op alle deelnemende tafels hetzelfde drie gangenmenu wordt geserveerd.

Gratis boodschappen- en wijnpakket
De hobbykoks krijgen gratis een boodschappen- en wijnpakket aangeboden voor het aantal personen die aanschuiven. De organisatie is in gesprek met diverse sponsoren. De hobbykok eet natuurlijk gratis mee, als dank voor de inzet en gastvrijheid. De bijdrage voor de hobbyeters voor dit drie gangenmenu is 40 euro per persoon. Dit is inclusief het wijnarrangement, water, koffie en thee. De opbrengst gaat naar het goede doel.

Goede doel
Thamara Winters, creatief kok, styliste in hart en nieren en schrijfster van het kookboek ‘Stiletto’s in de keuken’, had het idee om Weertenaren aan tafel te laten aanschuiven en Monique Derrez, voorzitter van de Stichting Peramiho, wilde Thamara en haar kookkunsten verbinden met haar goede doel, Stichting Peramiho. Om dit alles vorm te geven is ook Monique Caris, eveneens van deze stichting, aangesloten. Met de opbrengst worden verschillende projecten van Stichting Peramiho, in Zuid-Tanzania ondersteund. Momenteel wordt er hard gewerkt om voldoende middelen bij elkaar te krijgen voor het inrichten van een operatiekamer in een moeder-kind kliniek. Hierdoor worden keizersneden mogelijk en daardoor sterven minder (aanstaande) moeders en baby’s.

Op zoek naar hobbykoks en hobbyeters
Iedereen die graag kookt of eet kan meedoen. De kok hoeft geen uitmuntende keukenprins of -prinses te zijn om er toch een bijzondere avond van te maken. Thamara zal daar waar nodig begeleiding geven aan de hobbykoks om zo iets bijzonders op tafel te toveren. Voorafgaand aan het evenement wordt op woensdag 19 november 2014 een instructieavond georganiseerd. Tijdens deze avond wordt het menu doorgenomen en bestaat de mogelijkheid om vragen te stellen over de bereiding van de gerechten. De enige voorwaarde voor de hobbyeter is dat hij of zij lekker wil eten.

Aanmelden koks en eters
Ben jij die hobbykok en wil jij de gastheer of gastvrouw zijn die lekker gaat koken, maar ook het goede doel wil steunen? Of ben jij de persoon die graag eet en wel eens een keer bij onbekenden aan tafel wil aanschuiven om andere mensen te leren kennen? Geef je dan nu op via de website www.weertaantafel.wix.com/weertaantafel of stuur een mail naar weertaantafel@live.nl onder vermelding van ‘ik doe mee’.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie