Skip to content

Politiek en Nederweert, Nederweert en Politiek

Redactie
12 april 2014 | 19:00

Advertentie

SiesDe afgelopen week heb ik op Nederweert24 met enige plaatsvervangende schaamte de discussie op een bericht van het JAN (lees hier het bericht en de discussie) over het niet deelnemen in de coalitie gevolgd. En voordat jullie al afhaken omdat het alweer over politiek gaat en het hier niet beter is dan daar in het verre Haagse, wil ik toch graag enkele gedachtenspinsels met jullie delen.

Wat is er gebeurd? Nou de verkiezingen zijn geweest, het CDA heeft twee zetels gewonnen, het JAN is gelijk gebleven en de PvdA en de VVD hebben ieder een zetel ingeleverd. Wat zegt dit normaal gesproken; juist ja CDA en JAN gaan samen iets moois maken van en voor Nederweert. Wat wil echter het verhaal, juist het CDA en het JAN zijn al jaar en dag goede debaters, tegenstanders en vooral geen vrienden van elkaar. En natuurlijk kunnen we dan zeggen stap over je schaduw heen en ga er toch samen voor, maar kijk naar de VVD en PvdA in het Haagsche ook twee niet met elkaar te verenigen partijen gingen samenwerken, een samenwerking die nog meer kiezers van de politiek vervreemd hebben en het er echt niet beter op hebben gemaakt. Veel ruzie is er niet, maar geven en nemen en zogenaamd dikke vrienden waar zo af en toe een “deserteur” wat leven in de brouwerij brengt door te lekken naar de pers. Door vrienden van de oppositie blijven ze in het zadel. Nee, daar zit Sies in ieder geval niet op te wachten.

Ik heb liever duidelijkheid; Ik ben voor of ik ben tegen en een goede oppositie zorgt voor scherpte en goed beleid. Het JAN kan dan samen gaan met de PvdA die haar wonden nog aan het likken is en waar de ene helft zag waar het probleem lag en de andere helft het als een kans ziet om mee te doen in de oppositie.

Zelf denk ik dat als de “pijn” wat gezakt is, de discussie er zeker nog zal zijn, maar net als de afgelopen jaren vooral constructief zal zijn. Al met al denk ik dat we alleen maar winnaars hebben omdat Nederweert er beter op wordt. En dit dankzij ALLE partijen.

Dus CDA, JAN, VVD en PvdA ga ervoor en zorg voor ons mooie Nederweert!

Succes!

sies handtekening

Advertentie

6 Reacties

  1. Ook ik heb me geergerd aan de discussie mbt JAN. En ook ik moet zeggen dat we er samen voor staan met de politieke partijen die wij gekozen hebben. SIES ik vind dat je het netjes verwoord hebt en zou het mooi vinden als de verschillende partijen dat ook eens zouden beamen.

  2. Dus met andere woorden er verandert niets
    en dan vindt men gek ,dat de meeste mensen niet gaat stemmen.
    Zelf vindt ik dat er minimaal een opkomst 75% moet zijn.
    anders gelden de verkiezingen niet.

  3. Toch jammer dat men niet voor een zo groot mogelijke coalitie heeft gekozen! Dat had namelijk betekent dat het beleid de steun heeft van een groter deel van de inwoners zou hebben.

    En de situatie in de landelijke politiek is -volgens mij- absoluut niet vergelijkbaar. En daar is juist het probleem dat er maar een kleine meerderheid is. En ook iets als een 1e kamer hebben we in de gemeente politiek niet.

  4. Zullen we maar weer gewoon aan het werk gaan? Die discussie’s allemaal


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie