Skip to content

Visitekaartje voor bewoners buitengebieden

Redactie
20 april 2014 | 9:26

Advertentie

BuitengebiedBoeren, burgers en buitenlui kunnen voor de laatste maal deelnemen aan de actie Planten. Nu voor de aanleg van streekeigen groen op en rond hun erf en percelen. De campagne erfbeplantingen is van toepassing op de buitengebieden van Weert en Nederweert. Voor eigenaren met weilanden aan de rand van een dorp of wijk en boeren die hun bedrijfsgebouwen een groen en ecologisch willen inrichten is het een hele aantrekkelijke actie.

Visitekaartje voor bewoners buitengebieden

De campagne Planten Nu van Ark Natuurontwikkeling en de stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen in Limburg is gericht op de aanplant van streekeigen bomen en struiken in het landschap en rond de bebouwing. Tegen een geringe bijdrage in de kosten kunnen bewoners in de buitengebieden in aanmerking komen voor een  bij de streek passende erfbeplanting.

De aanplant is overigens niet beperkt tot de huis- en bedrijfskavels van vee- en paardenhouders, maar evenzeer voor particulieren. Daarbij gaat het om de aanleg van bomen en struiken in weilanden en op perceelsranden. Streekeigen bosjes, laanbomen langs wegen en paden, alleenstaande bomen die fors mogen uitgroeien, maar ook groenstroken, heggen en zelfs hoogstamboomgaarden.

Om in aanmerking te komen voor de regeling moet de erfbeplanting van een minimale grootte zijn. Vanzelfsprekend wordt er van uitgegaan dat de eigenaar garant staat voor de duurzame instandhouding.
 Deelnemers kunnen zich nu al opgeven voor Planten Nu. Die het eerst komt, die het eerst maalt.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie