Kampioenen bij Jumping Giants

Redactie
26 april 2014 | 16:45

U14-1

In april zijn 2 teams van Jumping Giants kampioen geworden. Van beide wedstrijden is een verslag gemaakt. Lees hieronder hoe de kampioenschappen tot stand kwamen:

Jumping Giants U14-1 werd kampioen op 13 april 2014

Nadat we in de tweede competitiehelft alle wedstrijden gewonnen hadden, kon de U14-1 thuis in een rechtstreeks duel met BSW (de nummer 2 van de competitie), de eerste plaats definitief veilig stellen. De uitwedstrijd in Weert was heel erg spannend en wisten we met 2 punten verschil te winnen, nadat we bijna de hele wedstrijd achter hadden gestaan. We verwachtten dan ook weer een spannende wedstrijd, waarbij we het thuisvoordeel en de steun van het in groten getale opgekomen publiek heel goed konden gebruiken.

Naast het voltallige team en maar liefst 4 coaches waren we voor de gelegenheid versterkt met bankspeler Stijn, die ons in de uitwedstrijd ook al geweldig geholpen had. Na een wervelende aankondiging van Leon kon het spektakel losbarsten. Het werd een sportieve pot, strak geleid door Marianne en Wouter. Al heel snel bleek dat BSW verzwakt was door een aantal lichte blessures en het ontbreken van 2 basisspelers. Hierdoor konden de Jumping Giants vanaf de start van de wedstrijd een voorsprong pakken om die niet meer uit handen te geven. Sommige spelers waren hun zenuwen niet helemaal de baas en dat resulteerde in slordige passes en slechte afwerking. Gelukkig werd dat later gecompenseerd door een strakke verdediging, waardoor BSW maar moeilijk tot scoren kwam.

In de tweede helft, toen we een ruime voorsprong hadden opgebouwd, kwamen we goed los en konden we deze voorsprong steeds verder uitbouwen, waarbij iedereen van het team aan scoren toekwam. Toen het eindsignaal klonk, bleek dat we met maar liefst 45 punten verschil gewonnen hadden (71-26) en kon het feest losbarsten. Het applaus en “We are the champions” klonk door de sporthal, de door Siri gebakken taart werd aangesneden en de (kinder)champagne vloeide rijkelijk. Nadat de medailles uitgereikt waren aan het team en de coaches, moest de U14 nogmaals aan de bak om alle coaches één voor één onder de douche te zetten. Daarna konden we met zijn allen genieten van het kampioenschap.

JUMPING GIANTS LET’S GO!

Jumping Giants - U18 - Kampioenswedstrijd 2014Jumping Giants U18 – 1 werd kampioen op 19 april 2014

Zaterdag 19 april was het dan zover. De jongens U18-1 kwamen om 2 uur samen om de auto in te stappen naar Bladel waar de kampioenswedstrijd zou plaatsvinden. Vol goede moed en enthousiasme reden we weg. Eenmaal aangekomen in Bladel zat de feeststemming er al goed in. Sven en Dayenne gingen het kleedlokaal in waar de nodige vitamines en sportdrankjes bij de tenues werden gelegd waarna de jongens zich gingen omkleden.

Om half 4 was het dan zover, de kampioenswedstrijd ging van start. Doordat de mannen van de U18-1 nog in de feeststemming zaten, verliep het eerste kwart zeer stroef. Maar Sjoerd kwam al gauw met een tegen aanval en verraste de tegenstander met een van zijn driepunters. Gelukkig konden ze het eerste kwart dan ook afsluiten met een gelijke stand van 12-12.

Nadat de mannen waren wakker geschud door de coach gingen ze het tweede kwart goed in. En wat voor een kwart! Hier werden de spelletjes die ze spelen goed uitgespeeld en kwamen er mooie acties te voorschijn. Omdat Jelle links is kon hij zijn tegenstander verrassen en iedere linker lay-up viel. Ook viel Mike in dit kwart erg op met een mooie lay-up, waarbij hij de bal achter zijn rug hield waardoor de tegenstander er niet aan kon. Ook Juul bleef niet onopgevallen. Met zijn strakke defense werd zijn tegenstander helemaal gek. Toen de zoemer klonk was het pauze. Menig publiek dat op de tribune zat was van Jumping Giants, hier zat ook onze voorzitter met eigen muziek bij!

Na wat warm te hebben gelopen op muziek begon het derde kwart. De jongens gingen weer strak terug in de defense waardoor er veel ballen onderschept werden, al vielen de ballen niet door het netje waardoor er in dit kwart weinig gescoord werd. Maar Wouter had veel rebounds en hield het hoofd koel, de spelletjes moesten gespeeld worden.

Het vierde kwart brak aan en de jongens zaten met hun hoofd in het spel en konden de overwinning al proeven. Keanu stond op kop met Rik en Julien, waardoor Keanu een mooie give and go kon spelen en hier een score uit kon maken. Rik en Julien zaten strak op hun tegenstander waardoor zij het heel moeilijk kregen. Julien had zelf een prachtig block! Raf had zijn vele rebounds en na wat geklungel vielen ook zijn scores. Na zo’n 5 minuten wisten de spelers op de bank het al; wij zijn kampioen! Na wat grapjes mochten ook zij nog hun laatste minuten pakken op het veld, waar ook onze bankspelers Gé en Marijn bij zaten. Toen het eindsignaal klonk was het een groot feest! Eindstand; 47-64 in het voordeel van Jumping Giants. Medailles werden uitgedeeld en petten en t-shirts werden opgezet en aangetrokken.

JUMPING GIANTS KICK SOME ASS! Foto: Ruud Engels

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

De-Beweegroute-Ospel-officieel-geopend-13
Week tegen Eenzaamheid, ook in Ospel
18 september 2024 | 12:00
Roaj-‘ns-uit-Neer-Winnaar-Midde-Limburgs-Leedjes-Festival-2023-Doospelse-Aod-Prinse-tweede12