Vanmorgen is er een zeldzame vogel gespot was aan de Trumpertweg in Weert. De uitzonderlijke vogel paradeerde over de Weerter akkers. Het bleek te gaan om een Zuidelijke Hoornraaf.
Na een paar foto’s gemaakt te hebben en wat telefoontjes bleek dat de vogel een paar dagen eerder ontsnapt was uit een volière in Weert. De eigenaar heeft al tevergeefs een aantal pogingen ondernomen om de vogel te vangen. Er zijn twee van deze Hoornraaf vogels ontsnapt. Beide zijn gesignaleerd maar niet gevangen.
Hoornraaf gespot
De Hoornraaf ofwel de zuidelijke grondneushoornvogel behoort tot het geslacht van de hoornraven. Het zijn grote zwarte vogels die voornamelijk op de grond leven in verschillende landen in Afrika tot in Zuid-Afrika. De zuidelijke hoornraaf heeft een lichaamslengte van 100 cm en in vlucht een spanwijdte van bijna twee meter. De vogel is diepzwart van kleur. De handpennen van de vleugels zijn echter wit. Bij zowel mannetjes als vrouwtjes is deze keelzak overwegend rood, bij onvolwassen vogels is die grauwbruin. Vrouwtjes zijn gemiddeld wat kleiner en hebben een minder duidelijke “hoorn” op de bovensnavel dan het mannetje.
2 Reacties
Mooie foto`s Harold, van deze toch wel schuwe vogel
17 oktober gespot in de buurt van Sprimont België