Skip to content

Nieuwe website gemeente Nederweert

Redactie
12 mei 2014 | 14:28

Advertentie

website gemeente nederweertDe gemeente Nederweert heeft vandaag haar nieuwe website www.nederweert.nl gelanceerd. Een nieuw design en nieuwe techniek om de bezoeker beter van informatie te voorzien en optimaal georganiseerd voor online dienstverlening.

Nieuwe website gemeente Nederweert

De navigatie is op basis van het zoekgedrag ingericht. De belangrijkste taken staan op een prominente plek. Die zijn vaak goed voor maar liefst 80 procent van het bezoek. Vervolgens presenteren ze deze taken zo goed mogelijk. De toptakenmethode zorgt voor een omslag in denken over overheidswebsites. Om de toptaken zo goed mogelijk in te richten, heeft Nederweert gekozen om voor ‘inwoners’, ‘bezoekers’, ‘ondernemers’ en voor algemene informatie over ‘bestuur en organisatie’ aparte websites te maken, met elk hun eigen toptaken. Natuurlijk is de website geoptimaliseerd voor de tablet of smartphone. Dit betekent dat de weergave van de website zich automatisch aanpast bij verschillende apparaten.

De nieuwe website is een groeimodel en zal op korte termijn verder doorontwikkeld worden, zodat het digitale kanaal steeds meer mogelijkheden biedt. Zo kun je binnenkort steeds meer zaken direct via de website afhandelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het doorgeven van een verhuizing of het aanvragen van een vergunning. Een aantal producten, zoals uittreksels, kun je nu al digitaal aanvragen en betalen, waarna je het document met de post ontvangt. Een andere online toepassing die binnenkort wordt toegevoegd, is het online inplannen van een afspraak voor een bezoek aan het gemeentehuis. Je kiest dan zelf uit een agenda welke dag en tijd schikt, waarna je eenvoudig een afspraak inplant.

Ga hier naar de website www.nederweert.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30
Gemeentehuis-Nederweert-1
Te hoge geurbelasting en gezondheidsrisico’s
17 september 2024 | 16:50

Advertentie