Skip to content

Aanzegtermijn van 1 maand bij tijdelijk contract

Glendi
14 mei 2014 | 9:42

Advertentie

Angelique-CarisV2Momenteel is het zo dat een werkgever tot een dag voor het aflopen van je tijdelijke contract mag zeggen dat het niet wordt verlengd. Voor jou als werknemer is dit erg vervelend. Vooral de laatste weken zit je in onzekerheid of je wel of niet bij je huidige werkgever mag blijven.

Nieuwe wet per 1 juli 2014

Per 1 juli 2014 wordt de wetgeving veranderd. De werkgever is dan verplicht 1 maand van tevoren schriftelijk  door te geven of een tijdelijk contract van minimaal zes maanden of langer wel of niet wordt verlengd . Deze zogenoemde aanzegtermijn van een maand is een van de veranderingen in de Wet Werk en Zekerheid.  Mocht een werkgever zich niet houden aan deze aanzegtermijn, dan kan de werknemer aanspraak maken op een vergoeding.

In de rubriek “Loopbaanadvies” geeft Angelique Caris korte tips over loopbaan – en arbeidszaken. Angelique woont in Nederweert en werkt sinds 2010 van huis uit als loopbaanadviseur. Zij is de adviseur voor mensen die vastlopen in hun studie –of werkleven. Dit kan zijn door ontslag, stress en burn-out, maar ook op het moment dat je twijfelt over je huidige baan.

Ook helpt Angelique studenten bij het maken van een passende studiekeuze. Door het grote aanbod aan opleidingen, zien zij vaak door de bomen het bos niet meer. Dan is wat extra hulp een goede investering in de toekomst. Daarnaast is Angelique actief met het ontwikkelen van trainingen en workshops voor werkzoekenden, studenten, ouders en het onderwijs. Meer weten over het werk van een loopbaanadviseur? Kijk dan op de website van Angelique Caris.

Opzoek naar een baan? Kijk op onze vacaturepagina!

Advertentie

2 Reacties

  1. En na 3 jaar ontslagen worden na 3 jaar contracten en mondelijke toezegging hebben dat je na 3 maanden weer terug mag komen omdat ze tevreden over je zijn en het werk er ook gewoon is.
    Mag dat officieel?

  2. Hallo Ikke,

    In de praktijk gebeurt dit heel vaak. Met de nieuwe wetgeving “wet werk en zekerheid” gaat dit veranderen. De termijn van drie maanden wordt dan verlengd naar zes maanden. Hiermee probeert men deze manier van handelen te voorkomen. De praktijk moet uitwijzen of deze nieuwe wet een verbetering is.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie