Skip to content

Muziek voor doven en slechthorenden tijdens Rascalfest Nederweert

14 mei 2014 | 15:41

Tolk Mariska BergsDat het op een muziekfestival om muziek draait, dat is logisch. En dat je op een muziekfestival gaat om naar muziek te luisteren, dat is ook logisch. Maar wat als je geen muziek kunt horen omdat je doof of slechthorend bent? Betekent dit dan automatisch dat muziekfestivals niet voor jou geschikt zijn? RascalFest vindt van niet.

Rascalfest wil er voor iedereen zijn; jong en oud, groot en klein, met snor of zonder snor. Maar wat Rascalfest 2014 extra bijzonder maakt is dat het festival op zaterdag 31 mei zowel voor horende als voor slechthorende en dove mensen geschikt is. Want ook doven en slechthorenden kunnen natuurlijk bengels zijn!

Muziek voor doven en slechthorenden

Helaas zal het voor de doven en slechthorenden nog niet als muziek in de oren klinken, maar wel als muziek in de ogen. De rockband NEM-Q zal namelijk samen met muziektolk Mariska Bergs een spetterende show neerzetten. Mariska vertaalt de songteksten tijdens het optreden live naar gebarentaal en de muziek brengt ze over door gebruik van beweging en mimiek. Door deze combinatie van gebarentaal en beweging kunnen ook dove en slechthorende mensen van de muziek van NEM-Q genieten tijdens RascalFest 2014.

Het ‘muziektolken’ wint in Nederland steeds meer aan populariteit en maakt zo muziek toegankelijk voor doven en slechthorenden. Mariska is al ruim drie jaar bezig met zoals zij zelf zegt ‘het mooiste beroep dat er bestaat’: Tolk Nederlandse Gebarentaal. . Naast haar dagelijkse werk als Tolk Nederlandse Gebarentaal, vertaalt Mariska in haar vrije tijd muziek voor dove en slechthorende mensen. In 2012 stond ze op het SHOUT festival in Weert waar ze liedjes vertaalde van de Motorhead-tributeband Snaggletooth. Ook trad ze als eens op op het DEAF METAL-festival in Arnhem. Nieuwsgierig geworden naar Mariska’s werk? Bekijk dan haar youtube-kanaal: TolkMariska en kom op 31 mei naar Rascalfest in Nederweert om haar live aan het werk te zien!

P.S. Omdat Mariska lang niet alle muziek op het Rascalfest gaat vertolken, is de entree voor doven en slechthorenden niet 10 euro, maar slecht 5 euro!

Everybody loves a Rascal!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie