Skip to content

Samen voor de Spoedeisende Hulp in Weert

14 mei 2014 | 14:10

Logo-parijten-CDANaar aanleiding van verschillende media aandacht heeft het CDA Nederweert op 27 maart jl. vragen gesteld over de dreigende sluiting van de Spoedeisende Hulp (SEH) in Weert, de gevolgen voor de inwoners van Nederweert en de acties die het college naar aanleiding hiervan zou nemen.

Ondertussen heeft de CDA-fractie antwoord ontvangen waaruit blijkt dat het college van burgemeester en wethouders de zorg van de fractie steunt en inmiddels al samen met de andere betrokken gemeenten zoals Weert, Cranendonck en Leudal een brief naar de Tweede Kamercommissie voor Volksgezondheid heeft gestuurd.

Hieronder kunt u de vragen en de antwoorden terugvinden:

  1. Bent u bekend met de dreiging van sluiting van verschillende spoedeisende zorgzamen? Ja.
  2. Bent u als college bereid om hier een rol in te pakken om te strijden voor het behoud van een volledige SEH in het Sint Jans Gasthuis? Ja, deze rol is al opgepakt door een gezamenlijke brief van de gemeenten Cranendonck, Leudal, Nederweert en Weert te sturen aan de Vaste commissie voor Volksgezondheid van de Tweede Kamer, waarin onze grote bezorgdheid van de voornemens van de zorgverzekeraar is uitgesproken.
  3. Op welke wijze wilt u aanvulling geven om de zorg van de gemeente (en haar inwoners) over te brengen naar de zorgverzekeraars en politiek Den haag? Via bovenvermelde brief aan de Kamercommissie, die op 16 april jl. is verzonden, alsmede via de inzet van de pers.
  4. Bent u bereid om de conceptplannen van de zorgverzekeraar op te vragen zodat u adequaat kunt handelen indien dit nodig is? Uiteraard.
  5. Wilt u bevorderen dat het SJG op papier krijgt wat de zorgverzekeringen verwachten van het SJG zodat het SJG de kans krijgt om ook aan deze eisen te voldoen om bepaalde “complexe” zorg niet te verliezen? Daartoe zullen wij ons -samen met de omliggende gemeenten en de directie van het ziekenhuis- tot een uiterste inspannen.
  6. Kunt u aangeven wat het betekent voor Nederweert als de SEH in Weert wel of gedeeltelijk verdwijnt. De gevolgen zijn evident aan hetgeen u heeft vermeld in uw brief. De letterlijke afstand tot de spoed- en specialistische zorg zal fors groter worden, met alle gevolgen van dien.
  7. Bent u daarnaast bereid om in samenwerking met andere gemeenten die afhankelijk zijn van de zorg van het SJG in Den Haag steun voor dit onderwerp te vragen? Zie antwoord bij vraag 2.
  8. Wat wilt u eventueel nog meer doen om de zorg in de regio Weert op peil te houden en het SJG te behouden? Wij kunnen slechts pleiten voor en argumenten aandragen waarom het noodzakelijk is dat het SJG voor de regio Weert behouden dient te blijven. Wij hebben dat al gedaan in aangehaalde brief aan de vaste Kamercommissie en zullen dat ook op andere manieren en andere gremia uitdragen.

De CDA-fractie Nederweert houdt de vinger aan de pols en zal e.e.a. op afstand blijven volgen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie