Skip to content

Presentatie KERNgezond Nederweert

Redactie
15 mei 2014 | 18:11

Advertentie

Presentatie KERNgezond door Maurice GraefDonderdag 15 mei 2014 werd in Nederweert de Limburgse Ontmoetingsdag Sport gehouden. Dit evenement vond plaats op sportpark De Bengele in Nederweert. De aanwezigen konden gedurende deze dag diverse lezingen bezoeken in het Sportcentrum en in de kantine bij voetbalvereniging Merefeldia. Een van de presentaties werd verzorgd door Maurice Graef, ex profvoetballer van VVV Venlo. Maurice gaf tekst en uitleg over het project KERNgezond Nederweert. Dit project gaat vanaf het volgend schooljaar starten in Nederweert. Bij dit project worden de groepen 6 van alle basisscholen in Nederweert betrokken. Basisschool De Schrank in Ospel zal het eerste jaar niet meedoen vanwege de verbouwing waar ze dan midden in zitten.

Gezond sporten, eten en gezond gedrag

KERNgezond kent als basis 3 hoofdzaken, gezond sporten, gezonde voeding en gezond gedrag. Door middel van een achttal activiteiten worden deze hoofdzaken bij de schooljeugd onder de aandacht gebracht. KERNgezond is een samenwerking tussen gemeente Nederweert, Centrummanagement Nederweert en Veld7 (onderdeel van Sportcompany). De gemeente Nederweert draagt de helft van de kosten en de andere helft zal door acties bij elkaar worden gehaald. Eén van die acties was de 24 uur radiomarathon die in december 2013 werd gehouden bij café De Kleine Winst. Deze radiomarathon was een initiatief van Nederweert24 in samenwerking met lokale DJ’s. Verder liggen er plannen om met lokale ondernemers KERNgezond producten op de markt te brengen, zoals een broodje KERNgezond en een ijsje KERNgezond. Een deel van de opbrengst komen dan ten gunste van dit project.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Oktoberfest bierpullen bier feest Depositphoto franky242
Dresscode: Tiroler.
27 september 2024 | 20:30
Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30
Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00

Advertentie