Skip to content

Concert Grupo del Sur bij Theaterboerderij Boeket

19 mei 2014 | 19:11

Grupo del SurBezielend bandoneonspel, meeslepende tango’s en rauwe emoties: Grupo del Sur raakt je in het hart!

Concert Grupo del Sur

Vier Brabantse musici en een Argentijnse bandoneonist voeren je mee naar de wereld van Astor Piazzolla en zijn idolen. Een wereld waarin melancholie en hartstocht de boventoon voeren. Op zondag 25 mei geven ze een concert in de knusse Theaterboerderij Boeket aan de Rosselsweg 3 in Nederweert. Het optreden begint om 15.00 uur (zaal open 14.30 uur).

Piazzolla was de grote vernieuwer van de Argentijnse tango: de Tango Nuevo. Zijn muziek is niet langer een trend maar een begrip met een vaste plaats te midden van andere tijdloze genres. Aan samenspel en virtuositeit worden dezelfde eisen gesteld als bij klassieke muziek. In de vaak ingewikkelde harmonische en ritmische structuren zijn invloeden hoorbaar van Bach, Ravel, Stravinsky en Bartok. Maar ook jazzmuziek speelt een grote rol. Naast de originele Piazzolla stukken krijgen deze idolen ook een plaats in het repertoire, met eigen arrangementen door Grupo del Sur. Bekende klassieke werken uitgevoerd in de typische Piazzolla-bezetting leveren een bijzondere muzikale ervaring op.

De musici van Grupo del Sur (letterlijk: groep van het zuiden) weten de juiste toon te treffen en tonen zich een waardig vertolker van Piazzolla’s muziek. De groep geeft concerten sinds 2007 en speelde op vele kamermuziekpodia en festivals. Begin 2010 verscheen haar eerste CD “Invierno Porteño” en in 2012 verscheen de tweede, getiteld: “Segundo Movimiento”, genoemd naar het tweede deel van het Pianoconcert van Ravel.

De Argentijn Matías Pedrana bespeelt de bandoneon, Anne-Marie van de Grint de viool, Paul Hagenaars de gitaar, Hetty Sponselee de piano en Marc van Rooij de contrabas.

Kaartje kosten 10 euro en zijn verkrijgbaar via Theaterboerderij Boeket, mail j.levels3@kpnplanet.nl of bel 0495 – 631 999.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie