Skip to content

Feestweek Kerkstraat in voorbereiding

Redactie
19 mei 2014 | 13:03

Advertentie

Voortgang herinrichting Kerkstraat NederweertDe herinrichting van de Kerkstraat, tussen de Burgemeester Greijmansstraat en het horecaplein, en het Lambertushof is in volle gang. De werkzaamheden duren nog even. Achter de schermen wordt intussen hard gewerkt aan een openingsprogramma.

John Metselaars begeleidt namens de gemeente de herinrichting. Metselaars zat de afgelopen weken twee keer aan tafel met een nieuwe werkgroep die de officiële opening van de Kerkstraat gaat organiseren. In deze werkgroep zitten vertegenwoordigers van de middenstand, horeca, KVW, Dörpsoverlék, Centrummanagement, het Rick en de gemeente. Hij is enthousiast over de ideeën die er leven. Het is belangrijk dat het een feest voor en door de gemeenschap van Nederweert wordt, vindt Metselaars. Centrummanager Gerrit Timmerman sluit zich daar bij aan.

Feestweek Kerkstraat in voorbereiding

Wandelvierdaagse en straattheater
Het is nog niet allemaal rond, maar zoals het er nu naar uit ziet wordt het een feestweek die op zaterdag 23 augustus start met de intocht van de wandelvierdaagse van Kindervakantiewerk op het Lambertushof. Thieu Stultiens van Kindervakantiewerk zit ook in de werkgroep. Hij heeft ons laten weten mee te willen werken. Aansluitend vindt een voorstelling plaats in het kader van het Limburg Festival. Ook op zaterdagavond en zondagmiddag en –avond zijn er voorstellingen.

Streekproducten
Op woensdag 27 augustus is het de bedoeling om een markt met streekproducten te houden. Centrummanager Gerrit Timmerman is druk bezig om aan deze activiteit invulling te geven. Hij heeft hiervoor inmiddels de eerste contacten gelegd. Onder andere met bezoekerscentrum De Pelen. Verkopers van streekproducten met interesse om deel te nemen kunnen zich bij Gerrit Timmerman of het Centrummanagement melden.

Kunstlint
Tijdens de opening van Brug 15 en de Brugstraat werd een kunstlint georganiseerd door de dorpsraad Budschop. Het lint, waarbij kunstenaars hun werk in etalages exposeren, was een groot succes en maakt ook onderdeel uit van de feestweek rond de Kerkstraat. “Johan Evers van de Dorpsraad Budschop zit in de werkgroep. Dat is fijn, want hij heeft de contacten en de kennis van het vorige kunstlint”, aldus Metselaars.

Kermis en koren
Ook horecaondernemers werken aan een programma dat we in kunnen schuiven in de rest van de activiteiten. Zo zijn er plannen voor een klein korenfestival op en rond het plein. Heel veel meer wil de projectleider op dit moment nog niet kwijt over de feestweek. Wat wel zeker is, is de officiële openingshandeling. Die zal zich concentreren rond de historische put en vindt plaats op vrijdagavond 29 augustus. Aansluitend gaat de kermis van start.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie