Skip to content

Piepjonge Rascals veroveren podium

Redactie
19 mei 2014 | 14:33

Advertentie

Foto's RascalFest 2013 Nederweert Dag 2 - de Bands 2867Op zaterdag 31 mei wordt het veld aan De Bengele in Nederweert omgedoopt tot een festivalterrein met twee podia vol muziek en gezelligheid tijdens de tweede editie van het RascalFest. De aftrap van het Rascalfest wordt om 12:30 uur gedaan door de jongste bengels van Nederweert. Onder leiding van Nederweerter popcoordinator Eric Kessels presenteert een bonte mengelmoes van leerlingen gedurende één uur een spannend programma.

Nederweerter muziekfestival geeft ruimte aan jong talent

Scholenproject
De leerlingen van vijf basisscholen uit de regio Nederweert tonen hun kunsten op het hoofdpodium van RascalFest. Eric Kessels vertelt: “Na het succes van vorig jaar, zijn ook dit jaar scholieren volop aan de slag gegaan met het beoefenen van instrumenten, het initiatief is ontstaan vanuit de Gemeente Nederweert. We willen jongeren graag kennis laten maken met het wereldje van de popmuziek“.  Naast het spelen in een band krijgen de leerlingen, voorafgaande aan RascalFest, workshops in techniek, popfotografie en in het maken van videoclips en popdocumentaires. Tijdens RascalFest zijn niet alleen de muzikanten van de partij maar ook de fotografen en videografen. Van de presentatie door de leerlingen worden videoclips en fotocollages gemaakt die naderhand te bewonderen zijn via diverse websites en social media.

Aansluitend aan het scholenproject treden “Reintje en haar Voskes” op. Deze band, speciaal voor kids, spelen vrolijke, dansbare liedjes die ongetwijfeld gemakkelijk worden meegezongen. Alle kinderen en volwassenen die komen kijken mogen volop meedoen; Een groot kinderfeest!

Voor de Gemeente Nederweert is muziek een belangrijk aandachtspunt. Met name de laatste jaren blijkt een “jonge vergrijzing” in de popscene de gemeente te teisteren. Kessels: “het zijn met name de 20-plussers die de lokale popscene vullen. Mijn doel als popcoördinator is het stimuleren van muziek onder onze jeugd zodat we onze mooie popgeschiedenis in de toekomst rijkelijk kunnen aanvullen met nieuw talent. Te beginnen op 31 mei met het Rascalfest!“.

RascalFest
Op zaterdag 31 mei zullen zowel regionaal als nationaal talent op de podia aan De Bengele in Nederweert optreden. Afwisselend op de twee podia wordt gespeeld door de volgende artiesten: Reintje en haar Voskes, Mur du Son, Skyway Avenue, Twenty Sicks, F.A.R.T., Linda Smeets, Freestroke, Nem-Q met muziektolk Mariska Bergs, Wigg, disco HaRo en als afsluiter Powerslave.

De deuren gaan om 12:00 open. De kaartjes zijn te koop voor € 10. Voor doven en slechthorende is een gereduceerde prijs van € 5. Voor jongeren onder de 18 is, op vertoon van legitimatie, de entree gratis.

Meer informatie / tickets winnen?

Kijk op www.rascalfest.nl voor alle artiesten, tijden en overige informatie. Tickets winnen? Dat kan, doe nu mee met onze Facebook-actie op www.facebook.com/rascalfest.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie