Skip to content

Veroorzaker dodelijk ongeluk Meijel reed veel te hard

Redactie
20 mei 2014 | 14:25

Advertentie

Ernstige aanrijding Wilhelminastraat in StramproyDe rechtbank van Roermond heeft zich vandaag tijdens een regiezitting gebogen over het ongeluk aan de Heldensedijk in Meijel waarbij drie dodelijke slachtoffers vielen. Volgens justitie heeft de 33-jarige Poolse man te hard over de Heldensedijk gereden. Uit getuigenverklaringen en uitkomsten van het technisch onderzoek zou blijken dat de man minsten 100 kilometer per uur heeft gereden.

De 67-jarige man, zijn 64-jarige echtgenote en hun 2-jarig kleinkind kwamen op die bewuste zondagochtend om het leven toen de bestuurder van Beringen in de richting van Meijel reed en de macht over het stuur verloor. De verdachte heeft 10 dagen in voorarrest gezetten en mocht daarna thuis de rechtszaak afwachten.

De verdachte heeft na het ongeval nooit contact gezocht met de nabestanden. Hij zou er nu wel open voor staan. De man zegt spijt te hebben van het ongeluk.(bron:@robertL1Janssen)

De zaak werd vandaag niet inhoudelijk behandeld omdat getuigen opnieuw gehoord moeten worden en er nog aanvullende onderzoeken nodig zijn naar onder andere de technische staat van de auto.

Advertentie

3 Reacties

  1. Toen het gebeurde had deze pool niet hard gereden hopelijk krijgt hij nog een fikse straf, oost blok tuig.

  2. “Uit (…) en uitkomsten van het technisch onderzoek zou blijken dat de man minstens 100 kilometer per uur heeft gereden.”. Waar in het onderzoek staat dat de man MINSTENS 100 kilometer per uur heeft gereden? In de uitspraak van de rechtbank (die zijn oordeel baseert op het onderzoek dat overigens niet voor het publiek toegankelijk is) blijkt juist dat de snelheid niet vast te stellen is maar dat wel met 99% zekerheid is vast te stellen dat de snelheid hoger was dan 76 km/u, en met 99% zekerheid dat de snelheid lager was dan 123 km/u. Dit oordeel leidt mijn inziens toch echt niet zonder meer tot de conclusie dat de man dan maar 100 km/u heeft moeten hebben gereden……


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Gemeentehuis-Nederweert-1
Te hoge geurbelasting en gezondheidsrisico’s
17 september 2024 | 16:50
koorts24
Jack JF Naus, Alphega apotheek Nederweert
17 september 2024 | 15:00
Crematorium Weerterland Weert1
Open en transparant over het afscheid
17 september 2024 | 14:33

Advertentie