Skip to content

Wil je minimaal een half uur in de ziekenauto voor medische hulp?

Redactie
29 mei 2014 | 12:34

Advertentie

handen af van on s SJGNee, dat wil niemand. Helaas bestaat er een kans dat dit wel gaat gebeuren voor “onze” spoedeisende hulp. Deze wordt namelijk met sluiting bedreigd. En ondanks dat de verzekeringen zeggen nog niets te hebben beslist, is het gevaar niet geweken. Naar nu blijkt denkt men er over om alle spoedeisende hulp op het gebied van kraamzorg, heupbreuken en hersenbloedingen in Weert weg te halen.

Onacceptabel vinden wij. Jij toch ook?

Een ziekenhuis dat een verzorgingsgebied van 100.000 mensen heeft en er financieel goed voorstaat kan toch niet de dupe worden van verzekeraars die alleen naar het geld kijken en niet naar de mensen waar het om gaat. In de tijd die komen gaat, waar we allemaal steeds langer thuis moeten blijven en ook vanuit ingrepen eerder naar huis worden gestuurd is juist een goed functionerende Eerste Hulp nodig, waar in geval van nood medische hulp kan worden verleend.

Stel je voor jouw moeder krijgt een hersenbloeding, de ziekenwagen komt (dat duurt vaak al minimaal tien minuten), dan nog (als het mee zit) een half uur naar Roermond (willen we daar wel naartoe?) of Eindhoven. En dan zijn we eigenlijk al te laat, want dat kostbare eerste half uur is al voorbij. Of er wordt thuis een baby geboren, de placenta komt niet los, met de ziekenwagen naar Eindhoven in de file en dus ruim een uur, ondertussen bloedingen etc. Nee dat willen we niet. We willen juist naar de succes verhalen, naar waar de hulp wel op tijd kwam of men op tijd in het ziekenhuis was. En dat kan alleen in WEERT.

Laat daarom uw stem horen en steun via http://behoudeerstehulpweert.petities.nl/ onze SEH! Volg ons daarnaast via de facebookpagina “Behoud Eerste Hulp Weert”, zodat wij er met zijn allen voor kunnen gaan als het nodig is.

Samen voor de SEH van het Sint Jans Gasthuis! Lees hier de actiekrant.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie