Skip to content

Scholenproject “In de band” tijdens Rascalfest 2014

Redactie
2 juni 2014 | 17:43

Advertentie

Rascalfest 2014De tweede editie van het RascalFest zit er inmiddels weer op. Gezien alle positieve reactie en met 1.350 bezoekers kunnen we gerust spreken van een succesvolle editie. Net als vorig jaar vond de aftrap plaats met de scholencompetitie. Ook nu weer konden de deelnemers rekenen op een enthousiaste achterban. Wethouder Geraats sprak de aanwezigen toe en wenste iedereen heel veel succes.

Scholenproject “In de band”

Dit jaar hebben vijfbasisscholen uit Nederweert meegedaan. Groep 7 en 8 van de basisscholen zijn per school verdeeld in twee groepen en hebben vijf lessen gehad. Een groep maakte kennis met het spelen in een band en de andere groep maakte kennis met het maken van een videoclip en/of reportage waarbij diverse cameratechnieken zijn behandeld.

Tijdens het RascalFest hebben de kinderen aan hun ouders, opa’s, oma’s, broertjes en zusjes getoond wat zij allemaal hebben geleerd. Ook het CITAVERDE College uit Nederweert heeft een bijdrage geleverd aan het festival. De leerlingen van het derde leerjaar hebben ongeveer 50 panelen bewerkt met graffiti. Op de panelen stonden, nadat deze waren bewerkt door de graffitikunstenaars, leuzen die betrekking hebben op het festival. De panelen fleurden het RascalFest terrein op gedurende het festival.

In het popbeleid 2011-2014 van de gemeente Nederweert is het ontwikkelen en verankeren van popactiviteiten bij het basis en voortgezet onderwijs opgenomen. Onder andere het programma “In de band” wordt invulling gegeven aan dit beleid.

Kijk hier voor de foto’s van de opening.

Kijk hier voor alle foto’s van het Rascalfest 2014:

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Oktoberfest bierpullen bier feest Depositphoto franky242
Dresscode: Tiroler.
27 september 2024 | 20:30
Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30
Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00

Advertentie