Skip to content

Vrijwilligers gevraagd voor hulp bij dementie

Redactie
2 juni 2014 | 13:44

Advertentie

In 2030 zal het aantal mensen met de diagnose dementie in Midden-Limburg zijn verdubbeld. In Nederweert is daarom een aantal jaren geleden het project hulp bij dementie gestart. Het project kan nog vrijwilligers gebruiken.

Het algemene doel van het project Hulp bij dementie is het bieden van een samenhangend en afgestemd geheel van zorg en diensten aan dementerende cliënten en mantelzorgers. Hierdoor wordt het voor de persoon met dementie mogelijk om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen met een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven. Deze ondersteuning is heel breed. Er wordt gekeken naar activiteiten en sociale contacten zodat die kunnen blijven bestaan. Het programma richt zich ook op de partner en de familie van de betrokkenen. Er wordt een case-manager dementie ingezet die de afspraken tussen de dementerende cliënt en de hulpverleners coördineert.

Vrijwilligers gevraagd voor hulp bij dementie

Om mantelzorgers te kunnen ondersteunen en te ontlasten worden vrijwilligers ingezet die geschoold zijn en weten wat het betekent om met een dementerende om te gaan. Ze kunnen de zorgtaken van de mantelzorgers tijdelijk overnemen en adviseren over de dingen van alledag. De vrijwilliger pakt ook signalen op als er bijvoorbeeld extra zorg nodig is en bespreekt dit met de mantelzorger en case-manager. De dementerende kan hierdoor mogelijk langer in zijn eigen omgeving blijven wonen.

In Nederweert verzorgt Groene Kruis Vrijwilligerszorg de werving, opleiding en begeleiding van deze vrijwilligers. Heb je interesse om als dementievrijwilliger aan de slag te gaan? Neem dan contact op met Josefien Hoeben, tel 06 443 498 10, e-mail: josefien.hoeben@dezorggroep.nl.

De mantelzorgconsulent van het steunpunt Mantelzorg kan je meer vertellen als je als mantelzorger ondersteuning nodig hebt. Zij houdt iedere donderdagochtend een inloopspreekuur in het Groene Kruisgebouw Kapelaniestraat 3 Nederweert en is bereikbaar onder telefoonnummer 0495-633 504 of 06-443 494 75.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Asfalt-wegwerkzaamheden-Winnerstraat-Uliker-Nieuwstraat-Nederweert-4
De werkzaamheden duren een kleine maand
17 september 2024 | 12:24
1Overlijdensbericht Kitty Houtappels - Gielen
Van Deursen Uitvaartverzorging
 
17 september 2024 | 8:30
2024_09_16 Arbeidsmarktregio Midden-Limburg zet koers met ondertekenen intentieverklaring
Samen arbeidsmarktregio Midden-Limburg versterken
17 september 2024 | 7:00
Succesvol congres Europese carnavalsbonden in Weert 4
Opmaat naar het aankomende Vastelaovendseizoen
16 september 2024 | 21:02

Advertentie