Skip to content

Tuinexpositie Kunst en Muziek (Foto’s)

Redactie
8 juni 2014 | 20:47

Advertentie

Tuinexpositie Kunst & MuziekOp zondag 8 en maandag 9 juni is de landelijke tuin aan de Nieuwstraat 8 in Nederweert open voor publiek. In de tuin kun je een expositie bezoeken met veel kunst en muziek.

De kunst
Het Brabantse en Limburgse land zijn ook dit jaar de leveranciers van een tiental exposanten. Anke van Gorp uit Boxmeer brengt bijzondere textielkunst. Leo Gerritsen uit Overasselt is verzot op vogelhuizen, maar dan in artistieke varianten van cortenstaal. Joke van de Laar uit Lierop creëert een bijzondere sfeer met haar sacrale theatertjes.

Rene Claassen uit Eijsden brengt een bijzondere manier van ijzervlechtwerk en schilderkunst. Zijn objecten zijn vooral gebaseerd op taferelen uit Afrika. Judith Wolters uit Elsloo heeft de maatschappij als inspiratiebron. Zij brengt dit terug tot kubusformaat met confronterende thema’s. Marlène Hilkens daarentegen zoekt de zachtere kant op met haar intuïtieve en soms humoristische viltobjecten in combinatie met andere natuurlijke materialen. Joyce Brueren uit Tegelen combineert deze materialen op een geheel andere wijze in varianten van kleurrijk en artistiek bloemwerk. Jan Vallen uit Venlo bewerkt de kleuren in het platte vlak, via zeefdruk en schilderkunst.

Uit Nederweert komt Herline Gruijters. Zij heeft zich toegelegd op de boekvouwkunst. Motieven en teksten komen als het ware tot leven uit het boek. Frank Stienen uit Ospel laat de kunst van het pinstripen zien, een aloude ambacht die opnieuw trendy lijkt te worden.

De muziek
Zondag 8 juni is muzikaal bestemd voor de band ‘2 of Diamonds’ uit Someren. Zij spelen een mix van sixties, country, rock&roll, bluegrass, folk en Americana. Op maandag 9 juni zorgen de Hot Buskers uit Nederweert voor de muzikale touch met early jazz, western swing, country en folk blues. Easy listening onder de kersenboom, beide dagen vanaf 13.00 uur.

De expositie is beide dagen open van 11.00 uur tot 17.00 uur. Speciaal voor de kinderen is er om 15.00 uur een toneelstuk opgevoerd door leerlingen van OBS De Klimop in Nederweert.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00
Mariabeeld gevel Martinuskerk
Gerestaureerde Mariabeeld wordt ingezegend
27 september 2024 | 8:00
Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04

Advertentie