Skip to content

Een avond verbinden en geven

10 juni 2014 | 15:57

OndernemerscafeVerbindingen leggen. Durven vragen. Elkaar helpen. Het is de basis van succesvol ondernemerschap. Deze netwerkgedachte stond vorige week centraal tijdens het 18e Ondernemerscafé van Rabobank Weerterland en Cranendonck. Plaats van handeling: de nieuwe creatieve broedplaats Perron C in Weert waar samenwerken met hoofdletters wordt geschreven.

Veertig ondernemers uit het Weerterland en Cranendonck maakten bij Perron C op een bijzondere manier kennis met elkaar. Onder leiding van gespreksleiders Belinda Emans (Eye2eye Payroll) en Daniëlle Knapen (trainer financiële educatie) gingen ze in koppels vier minuten in gesprek met elkaar. Opdracht 1: vertel de ander wie je bent, eerst als persoon, dan als ondernemer. Opdracht 2: stel degene met wie je hebt kennisgemaakt voor aan de hele groep en geef daarbij ook aan met welk vraagstuk collega-ondernemers jou zouden kunnen helpen.

Je verdiepen in de ander. Durven vragen. Jezelf openstellen. Het levert deze avond een mooie kruisbestuiving op tussen ondernemers van uiteenlopende disciplines. Grafisch ontwerpers, accountants, trainers en coaches, een videograaf, bibliothecaresse, stukadoor, bandenspecialist en ga zo maar door. Zelfstandigen die aandachtig luisteren naar elkaars hulpvraag en elkaar proberen te helpen. Hoe kan ik nieuwe klanten en doelgroepen bereiken? Hoe hou ik mijn commerciële vaardigheden up to date? Wie heeft er ervaring met een specifiek softwareprogramma? Wat zijn de valkuilen als ik een bedrijf ga overnemen? Welke tips en trics zijn er om je tijd zo efficiënt mogelijk in te delen? Aan het einde van de avond deelt elke aanwezige ondernemer gericht twee visitekaartjes uit aan collega’s met wie hij of zij graag verder wil sparren. De verbindingen die zijn gelegd, worden in een web voor iedereen zichtbaar.

Geven, geven, geven
Gespreksleider Belinda Emans vat de essentie van de avond nog eens samen. “Netwerken is heel persoonlijk. Ga dus niet meteen voor een zakelijke deal, maar maak eerst een afspraak om elkaar te leren kennen. Laat zien wie je bent en hoe je in het leven staat. Stel vragen, verdiep je in de ander en geef. Geven, geven, geven, daar draait het om bij netwerken. Als je iets van jezelf geeft, krijg je dat vroeg of laat terug.” Met het Ondernemerscafé biedt Rabobank Weerterland en Cranendonck ondernemers een podium om samen te komen en kennis te delen. Roger Janssen, manager Adviescentrum Bedrijven van Rabobank Weerterland en Cranendonck, kijkt terug op een meer dan geslaagde netwerkbijeenkomst bij Perron C. “Ik heb de verbindingen die zijn gelegd, gevoeld en ervaren. Tegen de aanwezige ondernemers zeg ik: vul het evaluatieformulier en laat ons weten hoe we een passend vervolg kunnen geven aan deze avond. Dat is mijn hulpvraag aan jullie.”

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie