Skip to content

Zandbak bij de Bengele

Redactie
10 juni 2014 | 9:22

Advertentie

Waterschade Sporthal de Bengele NederweertDe parkeerplaats bij sporthal De Bengele leek onlangs even een zandbak. Veel bezoekers van het sportcentrum en de tennisvelden vroegen zich af wat dit allemaal te betekenen had. Inmiddels is de zand verdwenen, maar wat is er gebeurd?

Zandbak bij de Bengele

Vrachtwagens kiepten binnen enkele dagen circa 600m3 witte zand op de parkeerplaats. Voor de voetballers van Merefeldia waren de zandbergen niet helemaal een verrassing. Het zand wordt namelijk gebruikt voor de reconstructie van het hoofdveld. In de grond bleek een te hoge concentratie leem te zitten.

Door een deel van de grond af te graven en een deel te mengen met de witte zand ontstaat een kwalitatief betere onderlaag en toplaag. Dit is vooral van belang voor de waterhuishouding. Inmiddels is de klus geklaard en kan er worden verder gegaan met de resterende werkzaamheden. Ondanks alle regen die de afgelopen weken viel is opzichter Bram Rulkens tevreden hoe het werk tot heden verlopen is.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie