Skip to content

Verslag Huifkartocht Scouting Nederweert

Glendi
11 juni 2014 | 9:57

Advertentie

huifkartocht Scouting NederweertZaterdag 7 Juni was het dan zover: de bevers gingen op huifkartocht. Voor deze groep jongste Nederweerter scoutingleden was het programma die ochtend een verrassing. Om 9.30 uur kwam de huifkar aangereden met 5 grote paarden er voor. De bevers vonden het heel erg stoer, want het waren ook zo’n grote paarden.

Scouting Nederweert

De bevers hadden allemaal een schep en een emmer meegenomen: de bestemming was namelijk de Houtsberg. Alle kinderen stapten in de huifkar, zwaaiden nog een keer naar de ouders en daarna vertrokken ze.

Toen ze langs Florence reden, ging er wat kapot bij de paarden. Er viel een veer op de grond waar de paarden aan vast zaten. Dus voor het stoplicht moesten ze wachten tot het gemaakt was. De bevers riepen heel hard “Kijk we hebben een file gemaakt!” en moesten hier erg hard om lachen. Gelukkig was het snel gerepareerd en konden ze verder gaan. Na een tijdje mochten alle leden even vooraan in de huifkar staan, dicht bij de paarden. Toen iedereen aan de beurt was geweest, zagen ze van verre de Houtsberg al.

Bij aankomst bedankte iedereen de bestuurder van de huifkar en werden de bevers met zonnebrand ingesmeerd. Het spel “levend stratego” kon beginnen. Iedereen was een muis, een olifant of een leeuw en leider Luuk wist te vertellen dat olifanten bang waren voor muizen. De bevers moesten elkaar tikken, de ‘winnaar’ kreeg het kaartje van de tegenstander: een muis won van een olifant, een olifant won van een leeuw en een leeuw won het van een muis. Iedereen was erg fanatiek en het ene na het andere kaartje werd verzameld.

Toen was het tijd om even bij te komen met ranja en chips, waarna er de rest van de ochtend tijd was om te gaan ravotten in de grote zandbank. Er werden hutten gebouwd, fonteinen gemaakt en grote gaten gegraven.

Het was al snel 12.00 uur en de ouders kwamen er al weer aan. Na de teken-controle konden de bevers met de ouders mee naar huis: uiteraard met een grote lach en helemaal onder de modder. Het was weer een hele gezellige bijeenkomst!

De bevers en beverleiding willen Graad Peeters bedanken voor de onvergetelijke huifkartocht!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00

Advertentie