Skip to content

Rijrichting Kerkstraat mogelijk toch andersom

Redactie
13 juni 2014 | 14:05

Advertentie

Nieuwe verkeerssituatie Kerkstraat en Brugstraat nog even wennen 3303De rijrichting van de Kerkstraat kan worden omgedraaid en die van de Brugstraat kan blijven zoals die is. Dat is het advies van de evaluatiewerkgroep.

Rijrichting Kerkstraat mogelijk toch andersom

De uitkomsten van de evaluatie en de doorrekeningen bieden ruimte om de rijrichting van de Kerkstraat om te draaien. Dit is naar wens van de ondernemers en bewoners uit de Kerkstraat. Het omkeren van het eenrichtingsverkeer leidt tot een afname van het verkeer in de Kerkstraat en een toename op de centrumring. Hierbij lijkt de hoeveelheid sluipverkeer mee te vallen.

De rijrichting van de Brugstraat zal blijven zoals die nu is. Met name het negatieve effect op de werkzaamheden van de brandweer hebben hieraan bijgedragen.

De werkgroep zal het college van B&W adviseren om de rijrichting in de Kerkstraat om te draaien. Als dit advies wordt overgenomen door de gemeenteraad zal er een tijdelijke verkeersmaatregel komen zodat de wijziging meteen nadat de Kerkstraat klaar is kan ingaan. De officiële procedure zal daarna worden gestart. De rijrichting van de zijstraten van de Kerkstraat zoals bijv. de Lindanusstraat en Paulus Holtenstraat blijft in dit advies onveranderd. In 2015 komt er een nieuw evaluatie moment waarbij gekeken wordt of de genomen maatregelen voldoende zijn. Ook het parkeerbeleid van de Kerkstraat zal dan nog eens onder de loep genomen worden.

Advertentie

36 Reacties

  1. En jawel……
    Alweer veranderen.
    Op den duur weet je nog niet meer hoe je het dorp in- of uitkomt zonder een boete te krijgen.
    En waarom wordt er nooit eens iets aan burgers, omwonenden en ondernemers gevraagd voordat er plannen in de praktijk worden uitgevoerd? Nee, er wordt gewoon begonnen met allerlei ideeën en maatregelen en die blijken in de praktijk niet te kloppen.

    Hoe meer je leest en hoort van dit soort praktijken, des te meer je gaat twijfelen aan de gemeente Nederweert. En die Kerkstraat/centrum is niet het enige struikelblok. Leg je oor her en der maar eens te luister en het zal je verbazen hoeveel onvrede, frustratie en ergernis er heerst!!!
    Maar, daar schijnt de gemeente en zeker het college een broertje dood aan te hebben!!!!

  2. Zo, daar kon je op wachten.
    De politiek beslist iets zonder na te denken en na verloop van tijd komt er een werkgroep die het moet onderzoeken en komt dan tot een andere conclusie. Zo hou je elkaar wel in stand en kost het weer geld.
    De politiek zal nu weer goede sier maken met dit besluit maar vergeet te zeggen dat zij ook verantwoordelijk waren voor de situatie zoals die nu is.

  3. Doe maar gewoon 2 rij richtingen. Dat is veel beter

  4. klopt Ilse, 2 richtingen is het beste.. maar dat zal de werkgroep niet hebben mogen onderzoek denk ik zo…
    En hoe kan omdraaien nu leiden tot afname van het verkeer? Dit verhaal is weer een voorbeeld van recht praten wat krom is… Nu eerst eens afwachten wat de gemeenteraad hiervan denkt..

  5. Wat een idioot plan!!! Als je al kiest voor eenrichtingsverkeer (waarvan je je kunt afvragen of dat überhaupt nodig is voor een dorp als Nedeweert) dan is het wel zo handig als je ook een rondje kunt rijden om het dorp heen. In het oude plan kon dat. Van de kerk, naar het horecaplein, naar de brug, naar het bejaardentehuis en weer terug naar de kerk. Door in het nieuwe voorstel alleen het eenrichtingsverkeer van de Kerkstraat om te draaien en niet dat van de brugstraat ontstaat een bizarre situatie…. Met name voor mensen uit Budschop en Nederweert Noord. Stel je komt vanuit Budschop en moet ergens in de Kerkstraat zijn. Vanaf de brugstraat kun je dan het centrum niet meer in, maar vanaf de kerk ook niet meer. De enigen die beter worden van dit voorstel zijn mensen uit nederweert-west, de rest gaat er op achteruit. En wat te denken van al die bordjes op de wegen om het centrum heen die verwijzen naar de p-route die kunnen ook mooi weer worden omgedraaid… Mensen denk toch eens na. Er zijn m.i. drie opties: vasthouden aan het oorspronkelijke plan, al het eenrichtingsverkeer omdraaien (dus ook de brugstraat) of (de beste optie) helemaal afzien van dat belachelijke eenrichtingsverkeer!!!

  6. Ik heb ook de indruk dat je het nu nog erger maakt. Nu kun je alleen nog maar via die geweldige schaatsbaan het centrum in….. Op skylers dan maar?

  7. ze doen toch waar ze zin in hebben en als het niet klopt een ander in schakelen zo dat de gemeenten zijn rug weer vrij heeft en die werk groepen kijken dan naar een plan van een van de groteren steden en zeggen ja het werkt maar de burgers word nooit iets gevraagd

  8. Ik zou het dus precies andersom doen.
    1 feestje op het horecaplein en je kunt EN de Kerkstraat EN de Brugstraat niet meer in. Draai beide richtingen om en je hebt nergens meer last van.

  9. Tja ik ben het helemaal met de vorige schrijvers eens. Je kan niet een helft terug draaien, dan gaan er ingelukken gebeuren, en niemand weet dan nog hoe of wat. Laat het zoals het is, dat begint nu te wennen, maar nog beter, gewoon 2 richtingen, enne, gemeente Nederweert, geef nu eens toe, dat jullie helemaal fout zitten, is toch geen schande, maar luister eens beter naar de burgers. Die maken gebruik van alles, en weten dus, waar ze het over hebben.

  10. Kijk het is allemaal heel simpel. Er zit een individu op de gemeente en als die eenmaall iets kroms verzint dan krijg je dat er op een menselijke manier niet meer uit. Verkeersituatie brug 15 vanuit de brugstraat is een lachertje. Kon je vroeger als auto over de brug heen geen fietsers meer passeren, dit lukt nu voor op de brug al voor geen meter meer. Opstelvakken voor fietsers uit de richting budschof is zeer royaal, en dat kom je aan de andere kant te kort. Omleidingroutes opzetten langs uitgangen van scholen blijkt ook heel normaal te zijn. Een 50 ton zware vrachtwagen die stuur je natuurlijk door een woonwijk langs een kleuterschool uitgang en door een verschijdenheid van verkeerswerende en remmende maatregelen. Vervolgens krijg je commentaar en dan doe je er na veel weerstand wat aan, maar natuurlijk laat je de oude omleiding in takt en geeft de nieuwe betere versie belabbert aan zodat toch vreemde de oude route blijven volgen.
    Als dat individu nu eens plaats zou maken voor iemand die verstand heeft en niet zo’n mega ego dan zou dat veel verschil maken. Jammer dat je alleen de raad mag kiezen en niet dergelijke figuren.
    Rijrichting aanpassen zou zeeer dom zijn, dus dat zal er wel weer door komen.

    Sterkte allemaal
    Bezorgt individu

  11. Mooi verwoord, individu, ben het helemaal eens met je. Nou hopen dat die van de gemeente de commentaren van ons ook lezen, en er wat mee doen

  12. Mooi terug naar het oude, 2 rijrichtingen, lost een hele hoop problemen op voor iedereen !!!!

  13. Dit is alweer de zoveelste blunder van de gemeente nederweert. De volgende blunders (randweg, luchtkwaliteit) zijn alweer in de maak. Ondertussen kloppen ze zichzelf op de borst omdat ze de financiën zo goed in orde hebben… MAAR NIET HEUS!!!
    Ik snap niet dat de bedenkers van deze onzin (cda/vvd) bij verkiezingen elke keer weer de grootste worden. We zitten nog bijna 4 jaar met die koekebakkers opgescheept. misschien moeten we het daarna toch eens met iemand anders proberen…

    • CDA/VVD de bedenkers? Volgens mij zat JAN in de coalitie toen dit verzonnen is.

      • inderdaad, tijdens de besluiten hierover heeft het CDA als enige partij tegen gestemd!!!
        Maar dat wordt vergeten en daar gaat het ook niet om. We moeten eens niet zeuren, maar gewoon aan het werk en kijken naar de goede dingen. Als we allemaal zo genegen zijn aan het Nederweertse dan kun je dat laten zien door daar ook je boodschappen te doen etc.
        Dus niet zeuren, maar gewoon zelf naar je eigen winkels gaan en ik weet bijna zeker dat dat veel te weinig gebeurt.

  14. Terug naar 2 rijrichtingen …? is m.i. niet meer mogelijk , te smal..
    Maar als we nu eens het volgende zouden realiseren .
    S ‘morgens vanaf de kerk in rijden en s ‘middags vanaf Guulke…
    Die vanaf noord komen kunnen s’ morgens winkelen en vanaf zuid s ‘middags..
    Nooit te druk en ieder kan voor zichzelf beslissen wanneer welke route ie pakt…
    Om ‘t nog makkelijker te maken om de week de rijrichting van de morgen en middag wisselen…

    Ehhh… wat hebben we eigenlijk nog te zoeken in de Kerkstraat als er toch geen ” P ” meer zijn …??

  15. Erwin ik ben het helemaal met jou eens. Wat voor iedereen het beste is, zijn twee rijrichtingen, voor de ondernemers, voor de shoppers, ambulance etc….

    Ongelofelijk hoe dom sommige mensen binnen een gemeente zijn en dan de eer opstrijken met mooie openingen. Als ze er nu van te voren naar de burgers en ondernemers geluisterd hadden dan hadden ze voooor de verbouwing fijn alles iets breeder kunnen maken en dan was het een fantastisch centrum. Misschien is een referendum nog niet zo’n slecht plan… En dat die P’s weg zijn…

  16. Je kunt klagen wat je wilt en ook al leest de iemand binnen de gemeente dat, het zal ze weinig tot niks interesseren.
    Er zal inderdaad wel weer een mooie opening volgens waarbij ze elkaar wat veren in hun derriere stoppen, mooi op de foto en wellicht gaat er na een half jaar weer iets veranderd worden….

    De gemeente gaat zich echt niet druk maken over klachten van ondernemers of inwoners.
    Iedere fout die ze maken zwetsen ze wel recht en zolang ze er zelf maar geen last van hebben, vinden ze het wel goed!
    En Flupke…. over 4 jaar winnen die koekenbakkers weer!

  17. Er zitten een stel boeren in de gemeenteraad en waar hebben boeren nou verstand van

  18. Wat was de reden van het instellen van eenrichtingsverkeer ook alweer?
    Wens van de ondernemers? Neen! Wens van de bewoners? Neen! Wens van de bezoekers???
    Gemeente Nederweert weet het beter dan iedereen.. en degene die tegen het plan was/ is, snapt het grote plaatje vlg betrokken wethouder/ ontwikkelaar niet.. ppfff!!!! Hopeloos!!!

  19. Eerst weren ze de klanten uit Weert en West want uit die richting kwam je het centrum niet meer in ,maar als ze het nu gaan omdraaien kom je vanuit bijna heel Nederweert met de auto het centrum niet zo makkelijk meer in.Je zult je brood maar moeten verdienen in de Kerkstraat,het wordt je wel heel moeilijk gemaakt door de gemeente,en of ik het er nu mooier op vind worden? Mwa tot op heden vind ik het maar een koud en kil geheel.maar ja smaken verschillen.

  20. Zoals ik ben geinformeerd is het met name de wens van enkele ondernemers de brugstraat eenrichting te maken. en enkele moet je zien als een of twee. Kijk je kunt wel sterralures hebben, maar ook met eenrichting verkeer blijft Nederweert niks meer dan een dorp. En waarom wonen mensen in een dorp? Was dat niet omdat ze rustig willen wonen en niet te complex. Was dat niet omdat ze gratis hun auto zo dicht mogelijk bij de winkel willen kunnen parkeren? Lijkt er op dat dit niet iedereen is op gevallen.

  21. Punt blijft dus dat de gemeente een plan in het leven heeft geroepen, waar niemand op heeft zitten wachten.
    En van dat fiasco mogen de ondernemers (en eigenlijk ook de inwoners van Nederweert) de zure vruchten plukken. Kom op gemeente: gewoon een kwestie van ‘foutje bedankt’ en het 2-richtingsverkeer terug in Nederweert! Het zij u vergeven!

  22. De gemeente keurt wel meerdere dingen goed, waarbij iedereen zich afvraagt wat ze ermee willen bereiken.
    Kijk op Budschop eens naar die 2 shoarmazaken tegenover elkaar? Wie heeft dat verzonnen?
    Een bollenwasserij in Nederweert-Eind waar de meesten omwonenden, zoniet allemaal, tegen zijn… Gebeurt er iets? Nee!!!
    De Sint Rochusstraat thv de kapsalon is voortaan een levensgevaarlijk punt, waarbij echt gesproken kan worden van verkeers- en parkeerproblematiek. Gebeurt er iets? Nee!!!

    Dit zijn allemaal punten waar, in mijn ogen, klachten voldoende over binnenkomen bij de gemeente, maar die doen daar echt niks aan. In hun ogen is het allemaal maar ver van mijn bed show.
    Zij bekommeren zich om niemand en die veranderingen worden alleen maar doorgevoerd, zodat ze weer trots op de foto mogen!
    En, al zijn er in hun ogen fouten gemaakt, die draaien ze, vanwege eigen gezichtsverlies niet terug.
    Ik heb zelfs al gehoord, dat er bij klachtenuitingen door inwoners, aan deze inwoners werd geadviseerd om dan maar te verhuizen!
    Dat ze hun slogan maar eens gaan veranderen… “Nederweert, daar kun je niet omheen”?
    Nederweert, daar MOET je omheen!

  23. Tja klukkluk, en dan roept de gemeente, dat ze zoveel mogelijk rekening houden met ,, hun,, , burgers.
    Nou helemaal niks, nada, ikzelf heb al zovaak klachten ingediend, maar ho maar, ze weten zich er altijd uit te lullen. Neem nou het parkeerverbod op de Loverstraat, dit is nu een grote racebaan, waar de auto’s met hoge snelheid door de straat vliegen. Masr ja, dat moeten we maar voor lief nemen, want de bussen moeten toch door kunnen rijden. Nou gemeente, bedankt.

  24. Nou Buurtje, de gemeente doet precies wat ze denken dat goed is en eigenlijk moet je je afvragen of deze gemeente wel serieus met “hun” bewoners rekening houdt en begaan is!
    Ik ken mensen uit de Sint Rochusstraat die klagen over overlast en er wordt niets, maar dan ook niets aan gedaan.
    Er is zelfs een wethouder komen kijken en van die wethouder hebben ze nooit meer iets gehoord.
    En de parkeeroverlast is alleen maar erger geworden. Zie je auto maar eens kwijt te raken als je naar de kapsalon wilt.
    De Loverstraat is inderdaad een racebaan en waarom zouden wegversmallingen en/of drempels niet “helpen”?
    In Ospel kan dit toch ook!

  25. Hey klukkluk, op de Loverstraat kan dat natuurlijk niet, want dan hebben de bussen daar last van, komen ze te laat. Maar ben blij dat je begrijpt waar het over gaat. Kunnen die van de gemeente een voorbeeld aan nemen.

  26. Nou buurtje,

    In Ospel rijden er ook iedere dag bussen door wegversmallingen en dat gaat allemaal goed. Dan veranderen ze de bustijden maar enkele minuten. Ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren als er een keer een fietser wordt aangereden door een automobilist!
    Nee, bij de gemeente is er maar één regel:”er mag geen burgemeester, wethouder of raadslid last van hebben”.
    Zoals hierboven, een inwoner heeft ooit te horen gekregen dat hij niet verplicht was om in Nederweert te blijven wonen als het niet geheel naar wens was.
    Ik ben ooit een daar geweest en echt, het woongenot daar is beneden peil en ik weet zeker dat er niemand zou willen wonen.

  27. Ja,maar om dan te zeggen, dan ga je toch weg uit nederweert, is helemaal van de zotte. Welke gemeentebestuurder zegt dit tegen hun burgers. Dat zijn geen bestuurders, in mijn ogen. Maar verder zou ik toch niet weg willen uit mijn dorp

  28. Zo ging ik laatst een ontheffing voor de blauwe kaart aanvragen, omdat de blauwe zone wederom uitgebreid was. Kreeg ik te horen dat ze voorlopig gestopt waren met ontheffingen verlenen, omdat de parkeerplaatsen in het centrum voor de bezoekers waren en niet voor bewoners. Ik had volgens hun zelf gekozen om in het “centrum” te gaan wonen, dan had ik dus kunnen weten dat ik niet dichtbij kon parkeren. Maar toen we er kwamen wonen vertelden ze er niet bij dat de zones steeds verder uitgebreid gingen worden en kon je wel gewoon nog een ontheffing aanvragen. Vreemd toch…
    Letterlijk schreven ze: “Heroverwegen van het besluit is niet aan de orde omdat de raad destijds heeft uitgesproken om bij een grote parkeervraag het bezoekersparkeren te laten prevaleren boven bewonersparkeren.” Uit die zin bleek voor mij dat de bewoners iig niet op de eerste plaats staan bij onze bestuurders…

  29. Klopt Gijs, de bewoners zijn niet belangrijk, ze willen liever bezoekers naar Nederweert lokken, maar ja, die kunnen er niet komen. Een grote nieuwe parkeerplaats bij het oude politiebureau, maar voor de bezoekers geen plaats, want door de week staat het harstikke vol, met de auto’s van de gemeente werkers, en van de rabobank. Dan nog het gezondheidscentrum en dan blijven er nog een plaatsjes over voor de ,,, bezoekers. Maar de belastingbetalers, wij inwoners, worden niet gehoord. Schandalig

  30. Als al die zeurders die het allemaal beter weten, zich over 4 jaar eens verkiesbaar stellen voor de gemeente raad. Eens kijken of zei er dan zelf iets van bakken.

  31. Nou Piani,
    Ik zou je wel eens willen horen als jij ineens je auto ver weg moet zetten, terwijl er ooit anders beslist is.
    Of als je bijna schrik krijgt om je kind(eren) door de Loverstraat te sturen of wanneer je woongenot zo wordt verstoord, dat je te horen krijgt dat je anders maar ergens anders moet gaan wonen.

    Makkelijk om commentaar te geven als je niet weet wat er speelt!
    Ik zou jou wel eens willen horen als je ineens problemen en/of opmerkingen hebt.
    Maar, dan moet je ook niet zeuren!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie