Skip to content

Stop! Sluiting Spoedeisende hulp SJG Weert

Redactie
24 juni 2014 | 9:02

Advertentie

Open dag SJG Weert met SIGMA teamDe spoedeisende hulp in het SJG Weert dicht? Verbazing en boosheid voeren de boventoon op allerlei bijeenkomsten en de fb-pagina behoudeerstehulpweert. Ondertussen is bij de meeste inwoners van Weert, Nederweert, Leudal, Cranendonck, Peel en Maas het “nieuwe” plan om de spoedeisende hulp van het ziekenhuis te sluiten wel bekend. Dit alles om kosten te besparen, maar doet dat het ook echt? Nee, de kosten zullen niet afnemen, maar juist toenemen.

Teken nu de petitie bij het gemeentehuis Nederweert
en kom in actie!

Er zal bijvoorbeeld meer gebruik en langer gemaakt worden van ambulances en de risico’s nemen toe. Allerlei onderzoeken tonen aan dat bij sluiting van een SEH en langere reistijd dit zeker tien doden kost. De sluiting van de spoedeisende hulp zal ook gevolgen hebben voor de intensive care en daarnaast denkt men al aan het verplaatsen naar andere ziekenhuizen voor de kraam- afdelingen, botbreuken (heupen) en herseninfarcten etc. Hier hangt zoveel aan vast dat dit uiteindelijk ook gevolgen zal hebben voor de totale intensive care, kinderafdeling, orthopedie en ga zo maar door. Met het sluiten van de SEH beginnen we met de afbraak van ons mooie ziekenhuis!

Like_1

Het kan toch niet zo zijn dat de regio Weert met een verzorgingsgebied van ruim 100.000 mensen dadelijk geen spoedeisende hulp en uiteindelijk geen ziekenhuis meer heeft. Het is al niet toevallig dat half februari (toen de mensen allemaal al hun verzekeraar gekozen hadden) bekend werd dat de spoedeisende hulp zou moeten sluiten. CZ (de grootste verzekeraar in Weert en omstreken) heeft een plicht richting zijn klanten en wel dat de zorg niet alleen goed is, maar zeker ook op een begaanbare afstand. Als inwoner/patiënt kun je zelf in opstand komen door richting je verzekeraar aan te geven dat we dit niet pikken. Maar daarnaast is het belangrijk dat er actie gevoerd wordt en dat er handtekeningen zijn, om het voor iedereen toegankelijk te maken, ligt er vanaf vandaag bij de receptie van het gemeentehuis van Nederweert een (papieren) petitie die u kunt tekenen en waarmee u Uw stem kunt laten horen!

Dus ben je ook voor behoud van de spoedeisende hulp in Weert (voor Nederweert)? Teken dan nu de petitie! Want Regio Weert zonder ziekenhuis dat pikken we Niet!

 

Advertentie

1 Reactie

  1. De SEH IN HET ST JANSGASTHUIS MOET BLIJVEN
    HET ZAL TOCH NIET WAAR ZIJN DAT DE SEH GAAT VERDWIJNEN IN WEERT MET ZO EEN GROOT AANTAL INWONERS.
    HET GEZEGDE LUIDT TOCH ALS ELKE SECONDE LET


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie