Zondag 6 juli kun je in Openluchtmuseum Eynderhoof proeven hoe de regio smaakt. Diverse bedrijven uit de regio bieden die dag een grote variatie aan heerlijke producten van eigen bodem.
Hoe smaakt de Regio
Boer Frank en Anita van Frank’s Farm zijn aanwezig met hun nostalgische ijsbakfiets waar je kunt genieten van een overheerlijk bolletje geitenmelk of een stukje geitenkaas. Er wordt op de oude manier karnemelk en boter gestoten, kaasjes gemaakt door de echte kaasmaker en stroop gestookt in de stroopmakerij. Het bakhuis is in bedrijf en de geur zal iedereen laten smullen van de vele soorten eigengemaakte Limburgse vlaaien, puddingbroodjes en de overbekende knapkoek. Een sneetje speltbrood met eigengemaakte Eynderstroop is de lekkernij van 2014. Ook de gebakken appelschijven met kaneel uit de pan zijn bijzonder aan te bevelen.
De ouderwetse snoepkar is gevuld met snoepjes uit grootmoederstijd en zal de kinderen verrassen. In de kruidenstand van Natuurwinkel Ut Muuëltentje uit Weert kun je de smaak van diverse kruiden en biologische producten proeven. Restaurant en Natuur Café De Leidhinde Leveroy en Restaurant Diverso Nederweert zullen iedereen verassen met een lekkernijtje van het huis. Tevens is het wijngilde present met een proeverij en Erny is er met de heerlijke zelfgemaakte likeur. Ook is er een kraam waar diverse kruiden geproefd kunnen worden.
Op de gezellige terrassen kun je kennismaken met de Limburgse Gouverneur, Alt bier en Doospel Dubbel. En in de imkerij kun je snoepen van de echte Eynderzomerhoning.
De muzikale omlijsting wordt deze dag verzorgd door het seniorenorkest “Rick” uit Weert en een harmonieorkest uit het noord Franse Orgères. Ook de overige oude ambachten zijn volop in bedrijf.
Openluchtmuseum Eynderhoof bevindt zich aan het Milderspaat 1 in Nederweert-Eind en is geopend van 13.00 tot 17.00 uur. De toegangsprijs voor volwassenen bedraagt 5 euro per persoon. Kinderen van 3 tot 12 jaar betalen 2 euro.
Er zijn nog geen reacties geplaatst