Skip to content

Weert in finale Groenste regio van de wereld

Redactie
4 juli 2014 | 15:40

Advertentie

weert groenste wereldWeert krijgt volgende week de jury van de competitie Groenste regio van de wereld op bezoek. Weert behoort tot de laatste 6 finalisten. De stad is in 2012 al uitgeroepen tot Groenste stad van Nederland, in 2013 tot Groenste stad van Europa en maakt zich dus nu op voor de wereldtitel. Op zondag 13 en maandag 14 juli krijgt de jury een uitgebreid programma waarin zowel het groen in de stad als het buitengebied wordt getoond. Als extra toetje gaat de jury zondagavond naar festival Bospop, waar ze kunnen ervaren dat het in de groene stad ook bruist van de activiteiten.

Weert in finale Groenste regio van de wereld

Met titels als groenste stad, sportiefste stad, beste woonstad, beste bedrijventerrein laat Weert zich als een trotse stad zien, gebouwd op een fundament van kwaliteit en ambitie, maar vooral een stad van mensen. De competitie Communities in Bloom is een competitie waarbij de maatschappelijke betrokkenheid en het meedoen van inwoners bedrijven en verenigingen een zeer belangrijke rol speelt. Laat Weert juist op dat onderdeel hoge ogen gooien, zo blijkt ook uit het juryrapport van de Europese competitie: “De jury was bijzonder onder de indruk van het educatieve Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man. Bovendien roemt de jury de goede samenwerking met vrijwilligers en hun grote inzet en betrokkenheid. Bijzonder is bijvoorbeeld het voortuinen-programma dat de sociale samenhang in buurten verbetert.

Criteria wereldcompetitie
Door de jury wordt Weert beoordeeld op thema’s zoals netheid, milieubeleid, cultureel erfgoed, groenbeleid en de inrichting van het openbare en buitengebied. Voor elk thema wordt gekeken welke rol en verantwoordelijkheid de gemeente hierin heeft maar ook welke rol, verantwoordelijkheid en invloed bedrijven, instellingen en particulieren hebben op het thema. Er zijn zes finalisten: The London Borough of Richmond Upon Thames (Engeland), Makinohara (Japan), Moynalty Village (Ierland), Prestatyn Denbighshire (Wales), Seongbuk-gu (Zuid Korea) en tot natuurlijk Weert. Op 20 september wordt in Canada de winnaar bekend gemaakt. Er kan maar één winnaar zijn, daarnaast zijn er nog bijzondere certificaten per thema te halen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie