Skip to content

Hogere zorgkosten?

Redactie
9 juli 2014 | 10:48

Advertentie

gemeente nieuwsDe gemeente Nederweert wil inwoners met een chronische ziekte of beperking die hogere zorgkosten moeilijk kunnen betalen tegemoetkomen. In juni 2014 heeft de Eerste Kamer ingestemd met het vervallen van de Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg) en de Compensatieregeling eigen risico (Cer). Deze regelingen vervallen met terugwerkende kracht per 1 januari 2014.

Waarom?
De reden van het vervallen van de landelijke regelingen was dat het geld te vaak terecht kwam bij mensen die eigenlijk geen meerkosten voor zorg hadden. En juist niet bij diegenen die deze kosten wel hadden. Daarnaast wil het kabinet bezuinigen.

Op maat
De middelen die vrijkomen door het afschaffen van de regelingen worden nu met minder budget overgeheveld naar de gemeente. Hiermee kunnen ze op maat voorzieningen bieden voor zelfredzaamheid en participatie of directe inkomenssteun bieden via de individuele bijzondere bijstand.

Aandacht voor persoonlijke situatie
Bij het uitwerken van het aanvullend beleid wil de gemeente aansluiten bij de behoeften van burgers die een chronische ziekte of beperking hebben. Ze willen dus maatwerk leveren door de individuele situatie in kaart te brengen. Zij kunnen eigen keuzes maken (bijvoorbeeld door het afsluiten van een aanvullende polis bij de ziektekostenverzekeraar), eigen verantwoordelijkheid nemen en daarmee zelf de regie over hun leven behouden.

In het najaar neemt de gemeenteraad een definitief besluit over een gemeentelijke regeling voor mensen met hogere zorgkosten.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Oktoberfest bierpullen bier feest Depositphoto franky242
Dresscode: Tiroler.
27 september 2024 | 20:30
Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30
Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00

Advertentie