Skip to content

Avondwandeling door Sarsven en De Banen

Glendi
11 juli 2014 | 11:14

Advertentie

Wandeling Sarsven en Banen - EynderhoofOp maandag 14 juli wordt er vanuit Openluchtmuseum Eynderhoof Nederweert Eind een avondwandeling georganiseerd door Sarven en De Banen.

Sarsven en De Banen

Voorafgaand aan de wandeling krijg je uitleg over de tentoonstelling ‘Begin van Eynd’ waar de natuurgebieden in de Peelregio op een bijzondere manier worden getoond met behulp van een natuurgetrouwe maquette. De excursie start om 19.00 uur. Aansluitend vindt de wandeling over de 6 km lange themaroute ‘het cultuurhistorisch wandelpad’ plaats.

Het doel van de wandeling is om de cultuurhistorie van het gebied zichtbaar, tastbaar en beleefbaar te maken. De rode draad is de prehistorie. Het gebied is archeologisch gezien van bijzondere betekenis geweest. Door het aanbrengen van prehistorische taferelen in de vorm van stalen profielen wordt een zichtbare bijdrage geleverd aan een stuk verleden van het gebied. Men wil de wandelaar als het ware attenderen op het rijke archeologisch verleden van de omgeving. Henk Verheijen zal de wandeling begeleiden.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie