Skip to content

CJG wordt ondergebracht bij AMW Midden-Limburg

Glendi
15 juli 2014 | 18:02

Advertentie

Het CJGMet ingang van 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de uitvoering van de jeugdhulp. Nu is deze hulp is nog over vele lagen georganiseerd en zijn er diverse instanties bij betrokken.

Nieuw jeugdzorgsysteem

Om de kwaliteit van jeugdzorg te waarborgen én te verbeteren zijn innovatieve oplossingen nodig. Door samen te werken met de verantwoordelijke instellingen en organisaties kunnen deze oplossingen er komen. Omwille van neutraliteit, integraliteit, transparantie, efficiency en risicobeperking kan het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) het beste worden ondergebracht bij de stichting Algemeen Maatschappelijk Werk Midden-Limburg (AMW-ML). De CJG voorziening die in elke gemeente is gevestigd, blijft gewoon bestaan.

Het AMW-ML, het CJG en de zeven Midden-Limburgse gemeenten (Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond en Weert) realiseren zich dat ze aan het begin staan van een ingrijpende decentralisatie. Het door het AMW-ML opgestelde inrichtingsplan is een groeimodel wat moet leiden tot een nieuw hulpstelsel en bijbehorende organisatie.

De gemeenten hebben al in een relatief vroeg stadium duidelijke keuzes gemaakt en stellen alles in het werk om de overgang naar het nieuwe jeugdzorgsysteem soepel te laten verlopen. Meer info vind je op de site www.eigenkrachtsamenaanpakken.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Oktoberfest bierpullen bier feest Depositphoto franky242
Dresscode: Tiroler.
27 september 2024 | 20:30
Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30
Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00

Advertentie