Skip to content

Waterput wordt gemeentelijk monument

15 juli 2014 | 16:00

waterput wordt monumentTijdens de herinrichting van de Kerkstraat is tegenover de St. Lambertuskerk een eeuwenoude waterput ontdekt, een uniek stukje Nederweerter geschiedenis dat niet verloren mag gaan.

Waterput Kerkstraat wordt monument

De ouderdom van de waterput, de legendevorming erover, het belang ervan vroeger en het feit dat ook in het verleden de waterput het centrum vormde van de oude dorpsgemeenschap was voor het college voldoende aanleiding om de waterput de beschermde status van gemeentelijk monument te geven.

Binnenkort zal de waterput deels afgedekt worden met een speciaal verwarmde glazen plaat en deels met een stalen plaat (gedeelte rijbaan). In de put zal verlichting worden aangebracht zodat deze ook goed zichtbaar is.

Ter gelegenheid van de opening van de Kerkstraat en het Lambertushof organiseren de gemeente, het Centrummanagement, KVW, Dörpsoverlek Ni-jwieërt en vertegenwoordigers van middenstand en horeca een feestweek van 23 t/m 29 augustus. De werkzaamheden om de waterput zichtbaar te maken, starten direct na de bouwvak op 19 augustus. Op vrijdag 29 augustus wordt het monument feestelijk onthuld.

Advertentie

2 Reacties

  1. En Mackus de gemeente popiejoopie gaf de opdracht snel dicht gooien want dat kost geld.

  2. haaj mackus nog gelieek weie waal waat det allemoal gieet koste inne toekomst en vae dee ooie rommel mer betale


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet_gezocht
Heb jij iets gezien?
18 oktober 2024 | 22:57
Hunted-2024-22
Maar liefst 150 deelnemers
18 oktober 2024 | 20:30
Merefestival-2025
Zet 27 en 28 juni 2025 in je agenda!
18 oktober 2024 | 20:00
Beau-Engbersen-Sport-bij-nederweert24
Sport bij Nederweert24
18 oktober 2024 | 19:30

Advertentie