Skip to content

Ode aan het schrijven

Redactie
19 juli 2014 | 12:12

Advertentie

Peter en Esther - Ode aan het schrijvenVrijdag 29 augustus a.s. wordt voor de eerste keer in Nederweert het evenement ‘Ode aan het Schrijven’ gehouden. Doel van de dag is lokale schrijvers gelegenheid te geven voor te dragen uit eigen werk en geïnteresseerden kans te geven met dit werk kennis te maken. Ook voor wie zelf wil schrijven, is er gelegenheid dit te doen.

De organisatie is in handen van Peter de Kievit. Dit in nauwe samenwerking met Jos en Riek Levels van ‘Theaterboerderij Boeket’ en Esther van der Werf, schrijfdocente van ‘Zo zie je’. Ook Nederweerter organisaties worden bij de organisatie betrokken. Zij willen dit jaar het fundament leggen voor een jaarlijks terugkerend evenement schrijven & voordragen in Limburg. Dit jaar met als basis het werk van schrijvers uit Nederweert en omgeving.

Programma
Peter de Kievit: “De aanwezige schrijvers vormen een weerspiegeling van de diverse werkvelden binnen het schrijven: poëzie, proza en toneel. Binnen deze werkvelden is er een spreiding over diverse genres zoals het autobiografisch schrijven, het schrijven van fictieverhalen en het non-fictie schrijven.”

Het programma begint ’s middags om 14.00 uur met enkele workshops creatief en autobiografisch schrijven. Voor dit onderdeel is Esther van der Werf van ‘Zo zie je’ verantwoordelijk. Esther: “In Nederland schrijven ruim één miljoen mensen regelmatig. Dat schrijven heeft vele vormen zoals het schrijven van gedichten, fictieverhalen, levensverhalen of schrijven in een dagboek. Door het hele land zijn er schrijfcursussen en schrijfworkshops die deze schrijvers op weg helpen en van inspiratie voorzien. Enkele schrijfdocenten laten deze middag en avond geïnteresseerden kennis maken met hun aanpak.”
In de middag kunt u deelnemen in een volledige workshop. Er zijn zowel workshops voor volwassenen als een workshop voor kinderen. Voor deze middagworkshops wordt een bijdrage in deelnamekosten gevraagd wordt en is aanmelding noodzakelijk.

In de avonduren worden er korte kennismakingsworkshops van een half uur gegeven om u te laten ervaren hoe het er in een schrijfcursus of schrijfworkshop aan toe gaat. De kosten van deze ‘proef’ miniworkshops zijn in de entreeprijs inbegrepen.

Rondwandeling
Het avonddeel van het programma begint om 19.00 uur en bestaat dus uit rondwandelingen over het erf en door de tuin van Theaterboerderij Boeket langs een twaalftal plekken, waar plaatselijke en regionale schrijvers voorlezen uit eigen werk.

Aanmelden
De entreeprijs voor deze avond bedraagt € 7,50 per persoon. Je kunt je aanmelden via odeaanhetschrijven@outlook.com. Je ontvangt dan een mail met de verdere details over de overboeking van de deelnamekosten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Peter de Kievit, tel. 06 – 20 87 46 90.

Foto: Esther van der Werf/zozieje.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30
Gemeentehuis-Nederweert-1
Te hoge geurbelasting en gezondheidsrisico’s
17 september 2024 | 16:50

Advertentie