Skip to content

Voorkom identificatiefraude

Glendi
24 juli 2014 | 12:56

Advertentie

Angelique-CarisV2Het komt in de praktijk voor dat je bij het eerste sollicitatiegesprek wordt gevraagd om je paspoort en je banknummer door te geven. Hoe dien je hiermee om te gaan en wat zijn de regels hiervoor? Het gaat tenslotte om jouw persoonlijke gegevens.

Voorkom identificatiefraude

Je bent niet verplicht een kopie van je identiteitsbewijs af te geven aan een bedrijf, alleen in uitzonderlijke gevallen. Voor de loonadministratie is je werkgever verplicht een kopie hiervan te bewaren in je dossier.

Op je identiteitskaart staan je persoonlijke gegevens. Door een kopie te geven aan derden vergroot je de kans op identiteitsfraude. Hierdoor kun je grote financiële en maatschappelijke schade ondervinden. Een bedrijf mag dus niet zo maar van jou eisen dat je een kopie afgeeft.

Mocht je toch ervoor kiezen om een kopie van je identiteitskaart te geven, dan kun je de volgende maatregelen nemen om identiteitsfraude te voorkomen:

  • Schrijf op de kopie dat het een kopie is.
  • Schrijf op de kopie aan wie je het geeft en de datum
  • Streep je Burgerservicenummer door.
  • Maak je pasfoto onzichtbaar

In de rubriek “Loopbaanadvies” geeft Angelique Caris korte tips over loopbaan – en arbeidszaken. Angelique woont in Nederweert en werkt sinds 2010 van huis uit als loopbaanadviseur. Zij is de adviseur voor mensen die vastlopen in hun studie –of werkleven. Dit kan zijn door ontslag, stress en burn-out, maar ook op het moment dat je twijfelt over je huidige baan.

Ook helpt Angelique studenten bij het maken van een passende studiekeuze. Door het grote aanbod aan opleidingen, zien zij vaak door de bomen het bos niet meer. Dan is wat extra hulp een goede investering in de toekomst. Daarnaast is Angelique actief met het ontwikkelen van trainingen en workshops voor werkzoekenden, studenten, ouders en het onderwijs. Meer weten over het werk van een loopbaanadviseur? Kijk dan op de website van Angelique Caris.

Opzoek naar werk? Kijk op de vacature-pagina van Nederweert24.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie