Skip to content

Rijrichting Kerkstraat gewijzigd

Redactie
25 juli 2014 | 13:45

Advertentie

Nieuwe rijrichting in de KerkstraatDe afgelopen maanden is er genoeg over gezegd en geschreven, de rijrichting in de Kerkstraat. Nederweert heeft er uiteindelijk voor gekozen om de rijrichting in de Kerkstraat om te draaien. Een paar weken geleden is het besluit genomen en er werd toen bepaald dat de rijrichting bij het opleveren van de Kerkstraat zou worden omgedraaid. Vrijdag 25 juli was het zover.

Van Zuid naar Noord

Vanaf vandaag hebben we dus met de nieuwe rijrichting te maken. Alle borden zijn inmiddels aangepast. Het verkeer moet duidelijk nog even wennen aan de nieuwe situatie. Het zal net zoals bij de invoering van het eenrichtingsverkeer wel een aantal maanden duren voordat iedereen in de gaten heeft welke kant ze op mogen.

Advertentie

9 Reacties

  1. Volgens mij ga je nu meer verkeershandelingen krijgen. Als ik nu snel een paar boodschappen moet doen in de Kerkstraat en Brugstraat vanuit Budschop, moet ik 2 keer langs het horecaplein. Het zal op de Lindenstraat alleen maar drukker worden, omdat vanaf Budschop dit het handigst is. Maar ook de Loverstraat-Geenestraat krijgt meer verkeer, want zo moeten we weer vanaf de kerk in de Brugstraat zien te komen.
    Terwijl ik voorheen via Aan Vijftien, de Kerkstraat vanaf de Kerk inreed en in één meug door naar de Brugstraat.En hup weer naar Budschop.

  2. ik vind het maar helemaal niks iedereen doet toch lekker wat die wil en maakt het allemaal maar ellendiger.
    en ze zijn ook nog een stuk kerkstraat vergeten.

  3. Ik snap ook niet dar ze zeggen, het kan een paar maanden duren, voordat de mensen gewend zijn. Vandaag kwam het ook van 2 kanten, lezen de mensen geen borden meer, zodra ze hun rijbewijs hebben. Liep vandaag over het trottoir met kleine kinderen, en als het dan van 2 kanten komt, is het een gevaarlijke situatie. Dus mensen blijf borden lezen, ga niet van een oude situatie uit

  4. dit hoeft helemaal geen probleem te zijn, gewoon het centrum van nederweert mijden en elders boodschappen doen, dat is toch wat de gemeente wil.

  5. Door dit onzinnige besluit is het wachten op het eerste ernstige ongeluk op de kruising Geenestraat – Lindenstraat. Wij rijden hier vaak op de fiets met onze kinderen en nu is het al heel goed opletten en uitkijken bij het oversteken. Door het omdraaien van het eenrichtingsverkeer zal de verkeersdrukte daar alleen nog maar verder toenemen. Ik zeg ernstig ongeluk fietser-auto / fietser – vrachtauto of bus in 5-4-3-2-1……..
    Ik hoop niet dat het zover komt, maar als het gebeurt dan kan de politiek zich dit aantrekken!

  6. Gisteren vanuit het terras het schouwspel bekeken. Van alle kanten komen de auto,s. Van noord naar zuid van zuid naar noord.
    Misschien was het een idee dat de gemeente even de moeite genomen had om wat borden extra te plaatsen met de tekst situatie gewijzigd.

    Het is nu helemaal druk met auto’s op het horecaplein. En geloof mij…….hier gaat het echt een keer gruwelijk fout.

  7. De mensen van Budschop moeten nu eerst een ommetje maken over de Loverstraat om in de Kerkstraat te komen, daarna moeten ze weer door de Loverstraat om in de Brugstraat te komen. Budschop en Nederweert, moest een geheel worden. Maar in mijn ogen, word Budschop nu behoorlijk afgestoten

  8. Er ontbreekt wederom één bord: “Verkeerssituatie gewijzigd”. Mensen zijn er net aan gewend en nu is het weer omgedraaid. Logisch dat het vaak misgaat. Het klopt wel dat iedereen de borden moet lezen, maar feit blijft dat dat minder aandachtig gebeurd op plaatsen waar je vaak komt.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie