Skip to content

Sportspecifieke training voor voetballers

4 augustus 2014 | 15:25

Sportivalife-nederweert-ColumnV2Bij voetbal is de prestatie van de speler afhankelijk van de technische vaardigheden, tactische vaardigheden, mentale vaardigheden en de fysieke vaardigheden als kracht, explosiviteit, snelheid, wendbaarheid en het reactievermogen. Deze onderdelen samen bepalen de totale kwaliteit van een speler, maar hierbij wordt helaas het fysieke aspect nog teveel het over hoofd gezien.

Sportspecifieke training voor voetballers

Er wordt geen tot weinig aandacht besteed aan het verbeteren van de fysieke gesteldheid van de spelers. Aan de andere onderdelen wordt wel veel aandacht besteed en dan met name de techniek en tactiek waarbij de fysieke gesteldheid van een speler wordt onderschat, maar dit is wel degelijk een zeer belangrijk onderdeel van de prestaties die geleverd kunnen worden. Kortom er wordt bij voetbaltraining vaak te veel aandacht besteed aan techniek en tactiek!

Er valt op dit gebied nog heel veel winst te behalen, door de juiste training kun je de fysieke gesteldheid van een speler sterk verbeteren! SportivaLife en Indoor Soccer Nederweert organiseren workshops waarbij de focus juist 100 % op dit vlak is. Meer informatie? Stuur een e-mail naar nederweert@sportivalife.nl

 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet_gezocht
Heb jij iets gezien?
18 oktober 2024 | 22:57
Hunted-2024-22
Maar liefst 150 deelnemers
18 oktober 2024 | 20:30
Merefestival-2025
Zet 27 en 28 juni 2025 in je agenda!
18 oktober 2024 | 20:00
Beau-Engbersen-Sport-bij-nederweert24
Sport bij Nederweert24
18 oktober 2024 | 19:30

Advertentie