Skip to content

Komkommertijd



Redactie
9 augustus 2014 | 14:30

Advertentie

Ruben-WeekersTerwijl de strijd om soevereiniteit nog altijd verwoestend doorwoekert in de straten van Oekraïne, komt de oostelijke ver-van-je-bedshow steeds dichterbij. Nadat er Nederlandse slachtoffers vielen na een laffe luchtaanval, wordt ditmaal de export geboycot. Verder gaan er geruchten over een toekomstig vliegverbod boven Rusland.

Ondertussen zijn politieke analyses en publieke opinies aan de orde van de dag. De vrees voor een nieuwe Koude Oorlog houdt dan ook veel mensen in zijn greep.

Een strijd die zo plotseling startte, is in een tijdsbestek van een half jaar uitgegroeid tot een reële bedreiging. Zelfs zodanig bedreigend dat de opklimmende economie wederom in het slop zou kunnen raken. De sancties eisen meteen hun tol: veilinghuizen raken hun groenten niet kwijt, prijzen kelderen drastisch door de toename in aanbod en bedrijven zoeken haastig naar andere afnemers. Ook vliegmaatschappijen bereidden zich voor op vervangende vliegroutes naar bijvoorbeeld China. Dat door deze verandering de vliegprijzen ook flink in de hoogte zullen schieten is natuurlijk iets wat zeker is.

Hetgeen wat in het begin nog zo ver van de mensen afstond, is tegenwoordig iets wat ons ook in het dagelijks leven belemmert. De situatie in Oekraïne is dan ook iets wat verbazingwekkend snel is geëscaleerd tot een heus wereldprobleem. De situatie begon als een dominante strijd om territorium en is inmiddels uitgegroeid tot een arena van globale grootmachten die weigeren toe te geven. Het 3-jarig politiek asiel van klokkenluider Snowden in Rusland is hier een sprekend voorbeeld van.

Wie denkt dat dit soort taferelen tot voor kort alleen nog in geschiedenisboeken voorkwamen heeft het mis. Wanneer het erop aankomt betekenen menselijke slachtoffers weinig en worden alle diplomatieke normen en waarden in de wind geslagen. Huizen worden verwoest en levens verspilt, allemaal voor het territoriale machtspelletje van een stel heersende stropdassen die toch wel hoog en droog zitten. De gevolgen van hun keuzes zullen zij niet voelen, waarschijnlijk is dit ook de reden van deze keuzes.

Advertentie

1 Reactie

  1. Altijd leuk om berichten van Ruben te lezen.Hij schrijft leuk over actuele zaken.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Full length of a senior active couple smiling and looking forward with confidence and serenity while riding bicycles in the countryside in summer
Inzicht in de gezondheid van de inwoners
27 september 2024 | 11:00
Afsluiting N2024_09__19 275 Venloseweg
Houd rekening met omleidingen en vertragingen!
27 september 2024 | 10:00
Kermisoefening 2024 Weert kermis - Johan Horst-5
Veel hulpverleners op de been
27 september 2024 | 9:45
Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00

Advertentie