Skip to content

Komend weekend wegafsluitingen centrum Weert

Glendi
14 augustus 2014 | 19:15

Advertentie

Logo Weert 600 jaar stadKomend weekend vinden in het centrum van Weert in het kader van Weert 600 jaar stad de Nacht van Johnny Hoes én Super Wieërt Live plaats. Om deze evementen in goede banen te leiden, wordt een aantal verkeersmaatregelen genomen. Met name het verkeer naar het centrum zal hiervan hinder ondervinden.

Wegafsluitingen Weert

Op de Kasteelsingel, de Werthaboulevard en de Wilhelminasingel worden hekwerken geplaatst voor de veiligheid van bezoekers en het verkeer. De Wilhelminasingel (vanaf het Bassin tot aan de Beekpoort) is vanaf zaterdag 16 augustus 17.30 uur t/m zondag 17 augustus om 23.45 uur gesloten voor alle verkeer. De stadsbrug, het Bassin en de Beekstraat zijn zaterdagavond 16 augustus van 19.00 tot 17 augustus 06.00 uur afgesloten (m.u.v. hulpdiensten. Het verkeer uit en naar Eindhoven wordt omgeleid via de Ringbanen Noord en West. Zondag 17 augustus kan het verkeer langzaam over de stadsbrug rijden. De buitenste rijstrook van de Kasteelsingel (vanaf het Bassin tot aan de Jan van der Croonstraat) wordt opengehouden en in twee rijstroken verdeeld. Dit geldt ook voor de Eindhovenseweg richting de eerste rotonde.

Verder geldt er een parkeerverbod op zaterdag 16 augustus van 08.00 uur tot zondag 17 augustus 23.45 uur op het Bassin, parkeergelegenheden Ververshof en Gruythuysen, Kasteelsingel (vanaf Bassin tot aan de Jan van der Croonstraat), Wilhelminasingel (vanaf Bassin tot aan het kruispunt Beekpoort) en Verlengde Beekstraat. Auto’s die binnen de bovengenoemde gebieden staan, kunnen worden weggehaald. De kosten zijn voor rekening van de eigenaar.

Op de parkeergelegenheden Ververshof en Gruythuysen na, blijven alle parkeerplaatsen bereikbaar. Van zaterdagavond 17.00 uur tot maandag 09.00 uur kun je gratis parkeren in de binnenstad van Weert, behalve op de parkeerplaatsen waar achteraf wordt betaald. Hier geldt het normale tarief. De parkeergarage onder het oude stadhuis aan de Beekstraat is in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 augustus tot 02.00 uur geopend. Op het grasveld Centrum Noord (bij het kanaal) komen extra parkeervoorzieningen. Fietsers kunnen gebruikmaken van de mobiele fietsenstalling op het Kasteelplein én een extra fietsenstalling op de Kasteelsingel ter hoogte van de Parkflat.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie