Skip to content

ZombieRush – Rennen voor je leven

Glendi
24 augustus 2014 | 9:02

Advertentie

zombiesHardloopwedstrijden zijn populair in Nederland. Steeds populairder worden ook de zogenaamde obstakel & fun races, denk maar aan de Color Run en de Elite Off-Road Challenge. Een combinatie van hardlopen, hindernissen en bloeddorstige zombies kennen we echter nog niet in Nederland, maar daar gaat snel verandering in komen.

Zombierush

Op zaterdag 1 november wordt in de bossen bij Cranendonck en Weert de eerste editie van ZombieRush georganiseerd. Het concept komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten en wordt nu voor het eerst in Nederland georganiseerd.

“5 of 10 kilometer rennen over een hindernisparcours terwijl je achternagezeten wordt door zombies”, dat is het idee van Harm de Laat, initiatiefnemer van ZombieRush. Als loper draag je een riem met daaraan drie vlaggen en moet je proberen om met tenminste één vlag de eindstreep te halen. Het lijkt simpel, maar onderweg kom je naast allerlei obstakels zoals doolhoven, hooibalen-bergen, touwbruggen en klimnetten een ganse meute Zombies tegen. Deze Zombies hebben het voorzien op jouw rode vlaggen dus om te ontsnappen uit hun grijpgrage klauwen word je behendigheid danig op de proef gesteld.

Mensen die het leuk vinden anderen de stuipen op het lijf te jagen, kunnen ook meedoen. Je wordt dan als zombie getransformeerd en moet proberen zoveel mogelijk vlaggen van de lopers af te pakken. De organisatie zorgt voor je zombie-makeover, als jij je outfit zombieproof maakt, dan kan de jacht beginnen!

Hoewel het gaat om een sportieve uitdaging ligt de nadruk vooral op het fun-aspect. “Deelnemers voor de 5 km hoeven zeker niet als getraind atleet aan de start te verschijnen”, legt mede-organisator Ludo Neeskens uit.

ZombieRush is uniek in Nederland en het originele concept spreekt een brede doelgroep aan. De 5 km-afstand is gemakkelijk te doen voor beginnende lopers. Voor doorgewinterde obstacle-runners wordt een zwaarder 10 kilometer parcours uitgezet.

Voor meer informatie of aanmelden kun je terecht op: http://zombierush.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie