Skip to content

Citaverde verder met maatschappelijke stage

Redactie
8 september 2014 | 17:35

Advertentie

Citaverde NederweertHet Citaverde College gaat door met de maatschappelijke stage. Dat is een keuze die de school vanaf dit schooljaar heeft. Vanuit het Rijk staan hier geen financiële middelen meer tegenover maar de school vindt het belangrijk om jongeren kennis te laten maken met vrijwilligerswerk. Ook verenigingen en clubs kunnen stageplaatsen aanbieden voor een van de 100 enthousiaste leerlingen.

De derde klassers van het Citaverde College gaan komend jaar dus gewoon op zoek naar een maatschappelijk stage. De communicatie hierover verloopt via de school zelf en niet meer via de website de jonge vrijwilliger. Deze website is vanaf 1 september jl. niet meer actief. Verenigingen en instanties kunnen hierop dus geen vacatures meer plaatsen en leerlingen kunnen geen vacatures meer zoeken via deze website.

Citaverde verder met maatschappelijke stage

De gemeente Nederweert ondersteunt het initiatief van de school. Het sluit aan op de Wmo verantwoordelijkheid van gemeenten als het gaat om (jeugd-) participatie, leefbaarheid en het ondersteunen van vrijwilligers. Leerlingen worden zich door de maatschappelijke stage bewust dat zij invloed hebben op de maatschappij: dat ze iets kunnen verbeteren in hun eigen omgeving of in de omgeving van anderen.

De gemeente Nederweert heeft besloten om éénmalig een bedrag beschikbaar te stellen zodat het Citaverde College in de gelegenheid wordt gebracht om met name het leerlingvolgsysteem op de nieuwe situatie aan te passen.

Voor vragen kun je terecht bij mevrouw K. van Diesen van de afdeling Samenleving & Ruimte, telefoonnummer 14 0495 of (0495) 677 111.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie